Robin Haase verliest in eerste ronde ATP Kitzbühel

Robin Haase heeft zich vandaag niet weten te plaatsen voor de tweede ronde in zijn geliefde Kitzbühel. De tweevoudig winnaar van dit graveltoernooi ging in de openingsronde verrassend onderuit tegen Paolo Lorenzi: 6-2 6-3.

Voor de 27-jarige Haase betekent dit dat hij voor het eerst in drie jaar niet minimaal in de halve finale staat. De Hagenaar won het toernooi in 2011 en 2012 en strandde vorig jaar in de halve finale.

Haase begon slecht aan de wedstrijd en moest zijn eerste servicegame direct inleveren. In de zevende game van de partij forceerde Lorenzi opnieuw een break, waarna hij de openingsset met 6-2 wist te winnen. Ook in het tweede bedrijf ging het direct mis voor Haase. Hij kwam deze break niet meer te boven en moest toestaan dat de 32-jarige Lorenzi als winnaar van de baan stapte.

Door deze nederlaag zal Haase verder wegzakken op de wereldranglijst. Hij daalde deze week al van plaats 51 naar positie 61, nadat hij een finaleplaats in Gstaad niet wist te verdedigen. Lorenzi speelt in de tweede ronde tegen Jurgen Melzer of Pablo Andujar.

Bertens direct onderuit in Washington

Kiki Bertens heeft in de eerste ronde van het WTA-toernooi niet voor een verrassing kunnen zorgen. De nummer één van Nederland verloor na een spannende driesetter nipt van Sorana Cirstea: 6-4 4-6 en 6-3.

Na een mindere openingsset nam Bertens in het tweede bedrijf het initiatief over. Ze kwam op een 5-1 voorsprong, maar liet Cirstea bijna langszij komen. Op 5-4 serveerde ze de set alsnog uit.

In de derde en beslissende set was het ook Bertens die de voorsprong nam. Ze kwam dankzij een dubbele break op een 3-0 voorsprong, maar de daaropvolgende zes games vielen de kant van de Roemeense op.

Live streaming ATP / WTA Tennis

Heb je een account bij Unibet, dan kun je deze wedstrijden LIVE volgen op de stream. Heb je nog geen account? Maak er nu nog één eenvoudig aan, doe je storting en kijk direct naar alle spannende wedstrijden.