Robin Haase verliest, Rafael Nadal wint op Roland Garros 2013

Robin Haase (3)Robin Haase (ATP-66) is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de derde ronde in Parijs. De Nederlander ging in vier sets onderuit tegen Jerzy Janowicz (ATP-23). Titelverdediger Rafael Nadal (ATP-4) wist zich wel bij de laatste tweeëndertig te slaan, hij won in vier sets van Martin Klizan (ATP-35) uit Slowakije.

Door deze nederlaag moet Haase minimaal nog één jaar wachten om de derde ronde te bereiken op Roland Garros. In een wedstrijd die gelijk op ging, moest de Nederlander toch zijn meerdere erkennen in zijn Poolse tegenstander.

De eerste break van de partij werd gemaakt door Janowicz. In de negende game van de eerste set pakte hij de servicegame van Haase, waarna hij de set uitserveerde. Het tweede bedrijf ging, ondanks vijf breaks over en weer, met 6-4 naar Haase.

In de derde en vierde set waren de verschillen opnieuw klein, alleen stond de Pool er op de belangrijke momenten. Hierdoor won hij de partij uiteindelijk met 6-4 4-6 6-4 en 6-3.

De 26-jarige Nederlander houdt 45 ATP-punten over aan zijn avontuur in Parijs. Zijn eerstvolgende toernooi speelt Haase in eigen land, namelijk het Topshelf Open in Rosmalen. Een week later neemt hij deel aan het mooiste Grand Slam toernooi ter wereld, Wimbledon.

Rafael Nadal in tweede ronde te sterk voor Martin Klizan

Rafael Nadal heeft opnieuw een set af moeten staan in de race naar zijn achtste Roland Garros titel. De 26-jarige Spanjaard won met 4-6 6-3 6-3 en 6-3 van Martin Klizan.

Nadal heeft zijn topvorm nog niet gevonden. Net als tegen Daniel Brands, verloor de titelverdediger opnieuw de openingsset. Dit leverde een primeur op voor de Spanjaard, een negatieve welteverstaan. Nog nooit eerder verloor Nadal een set in twee opeenvolgende wedstrijden op Roland Garros.

In de derde ronde gaat Nadal aantreden tegen Fabio Fognini. Deze wedstrijd wordt zaterdag 1 juni gespeeld op het grootste graveltoernooi ter wereld.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Roland Garros 2013