Roddick, Clijsters en Ferrero beëindigen carriere

Net als ieder jaar, beëindigde ook in 2012 een aantal grote namen hun profcarriere. Andy Roddick, Kim Clijsters en Juan Carlos Ferrero lieten weten komend jaar niet terug te keren op de wereldtour. De twee heren en dame zijn samen goed voor zes Grand Slam titels in het enkelspel.

Andy Roddick

Het aangekondigde afscheid van de ”pas” 30-jarige Andy Roddick kwam voor vele als een totale verrassing. Voorafgaand aan de US Open Tennis 2012 liet hij weten te stoppen na dit toernooi. “Dit is mijn laatste toernooi. Die gasten zijn zo goed geworden. Ik weet niet of ik daar nog tegenop kan met een kwakkelende gezondheid”, liet Roddick in New York weten.

De Amerikaanse tennisser kan terugkijken op een geslaagde carriere. Roddick wist maar liefst 30 ATP-titels op zijn naam te schrijven in het enkelspel. Tevens stond Roddick in vijf Grand Slam finales, waar hij er één van wist te winnen. Dit was in 2003 tijdens de US Open 2003.

Juan Carlos Ferrero

Juan Carlos Ferrero, geboren op 12 februari 1980, beëindigde zijn carriere in september dit jaar. De voormalig nummer één van de wereld liet bij de persconferentie van het ATP-toernooi in Valencia weten dat hij na het toernooi stopt met professioneel tennis.

Ferrero kende zijn beste jaren in 2001, 2002 en 2003. In deze drie jaren eindigde de Spanjaard telkens in de top 5. Vele kennen hem vooral van zijn finale op Roland Garros 2003, waarin Ferrero onze landgenoot Martin Verkerk kansloos liet.

Kim Clijsters

Ook Kim Clijsters zien we in 2013 niet meer terug in het professioneel tennis. De Belgische, die in 2007 ook al een punt achter haar carriere zette, stopt nu definitief.

Dit jaar kwam ze mede door blessures ook niet veel in actie. Vanwege problemen met haar heup meldde ze zich al af voor Roland Garros. Op haar laatste toernooi, de US Open Tennis 2012, werd ze al in de tweede ronde uitgeschakeld.