Roddick tegen Del Potro vanavond hervat

US Open Tennis 2012De vierde ronde wedstrijd tussen Andy Roddick (ATP-22) en Juan Martin Del Potro (ATP-8) wordt vanavond hervat. Wegens regen werd de wedstrijd gisteren bij een 6-6 tussenstand in de eerste set onderbroken wegens regen. Er zal vanavond om 19.00 uur weer begonnen worden met  de afscheidstournee van de Amerikaan Roddick.

Gezien de stand is alles nog in evenwicht en mag Roddick nog hopen op een plaats in de kwartfinale, van zijn laatste US Open Tennis. In de vorige wedstrijden die de lange Argentijn en het Amerikaanse serviceskanon speelde, werd er drie keer gewonnen door Del Potro. De laatste wedstrijd, tijdens het ATP-toernooi in Memphis 2011, was Roddick de sterkste.

De statistieken op hardcourt laten zien dat Del Potro dit jaar de beste resultaten heeft geboekt. Ondanks het feit dat het thuispubliek hoop dat hun held Roddick nog éénmaal weet te knallen, zal Del Potro toch de favoriet zijn.

Voorbeschouwing: Roger Federer – Tomas Berdych

Terwijl de laatste vierde ronde partijen nog afgerond worden, staat vanavond ook de eerste kwartfinale van de US Open Tennis 2012 op het programma. Roger Federer, de huidige nummer één van de wereld, zal hierin aantreden tegen Tomas Berdych (ATP-7). De wedstrijd zal om 03.00 uur van start gaan in New York.

Federer kreeg gisteren te horen dat hij is opgenomen in de Davis Cup selectie van Zwitserland, voor de ontmoeting met Nederland. Echter liet hij wel weten dat hij eerst afwacht hoe de US Open 2012 voor hem verloopt. Bovendien wordt de wedstrijd Nederland – Zwitserland op gravel afgewerkt, waardoor Federer snel de overstap moet gaan maken van hardcourt naar gravel. Hierdoor is de kans klein dat hij zijn opwachting gaat maken in Amsterdam.

Gezien de prestaties van Federer in 2012 op hardcourt, 28 overwinningen in 31 wedstrijden, zal hij ook voor deze wedstrijd de grootste kanshebber zijn.