Roger Federer – Alejandro Falla: Live streaming finale ATP Halle

Roger Federer (ATP-4) probeert vanmiddag voor de veertiende keer een ATP-titel op gras in de wacht te slepen. De nummer twee van de plaatsingslijst moet dan wel zien af te rekenen met Alejandro Falla, de nummer 69 van de wereld. Beide heren worden om 14.50 uur op het Centre Court van het Gerry Weber Open verwacht.

De 32-jarige Zwitser was gisteren in de halve finale in straight sets te sterk voor Kei Nishikori. ”Ik ben enorm blij met de manier waarop ik vandaag gespeeld heb. Ik speelde agressief, serveerde sterk en zorgde ervoor dat de druk bij Kei lag. Ik ben verheugd dat ik opnieuw in de finale sta en ik hoop dat ik mijn zevende titel win hier in Halle.”

‘The FedExpress’ lijkt dus het juiste ritme te hebben gevonden op zijn geliefde ondergrond. Dit is erg belangrijk met het oog op Wimbledon, dat op maandag 23 juni van start gaat. ”Ik wist bij de start van dit toernooi niet hoe ik ervoor stond”, aldus Federer. ”Ik ben verheugd met het feit dat ik een aantal goede wedstrijden gespeeld heb en met de winstpartij op Kei. Ik hoop deze vorm mee te nemen naar Wimbledon.”

Tweede ATP-finale voor Falla

De linkshandige Falla begint vanmiddag voor de tweede keer in zijn loopbaan aan een ATP-finale. Zijn eerste finale speelde de 30-jarige tennisser vorig jaar in eigen land. Op het ATP-toernooi van Bogota verloor hij nipt van servicekanon Ivo Karlovic.

Gisteren rekende Falla in drie sets af met thuisspeler Philipp Kohlschreiber. ”Het is een geweldig gevoel”, vertelde Falla na afloop van zijn partij. ”Ik ben enorm blij met mijn tweede finale. Het is nu al een geweldige week voor me en ik heb in iedere wedstrijd hard moeten werken voor de overwinning.”

Wedden op Roger Federer

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het live kijken van de finale tussen Roger Federer en Alejandro Falla een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.