Roger Federer – Andy Murray: Australian Open live streaming

Woensdag 22 januari om 09.00 uur Nederlandse tijd is het zover, de kwartfinale tussen Roger Federer (ATP-6) en Andy Murray (ATP-4). Gaat de viervoudig winnaar van de Australian Open door naar de laatste vier, of wordt het ‘Lazy English’ die zijn vijfde achtereenvolgende halve finale haalt?

Volg deze wedstrijd LIVE via een stream van bookmaker Unibet. Maak gratis een account aan op de website van Unibet als u deze nog niet heeft. Bovendien ontvangt u dan nog een bonus van €50,-.

Het is geen verrassing dat deze twee tennisgrootmachten al vele heroïsche wedstrijden tegen elkaar gespeeld hebben. De huidige head-to-head tussenstand is 12-9 in het voordeel van Murray, maar dit wil op de grote toernooien natuurlijk weinig zeggen.

Twee maal eerder stonden de heren tegenover elkaar in Melbourne. De eerste ontmoeting werd in 2010 een prooi voor Federer, die dankzij een zege op Murray voorlopig zijn laatste Australian Open titel wist te winnen. De tweede partij vond vorig jaar plaats in de halve finale. Na een geweldig gevecht was het de 26-jarige Murray die na een vijfsetter als winnaar van de baan stapte.

Federer wil revanche nemen op Murray

‘The FedExpress’ liet voorafgaand aan deze wedstrijd weten veel zin te hebben om revanche te nemen voor zijn nederlaag van vorig jaar. ”Ik denk dat we allebei met een goed gevoel aan de partij zullen beginnen. Toch zullen we beiden met bepaalde twijfels de wedstrijd in gaan. Ik weet niet hoe hij zich voelt en heb hem nog niet echt zien spelen sinds zijn terugkeer. Het wordt dus een interessante wedstrijd. Onze partij vorig jaar hier was geweldig, ik hoop dat we iets soortgelijks kunnen produceren.”

Tegenstander Murray kijkt ook uit de wedstrijd van morgen. De verliezend finalist van 2013 gaf aan al blij te zijn met een plaats bij de laatste acht. Murray wist namelijk niet wat hij van zichzelf kon verwachten, aangezien hij de afgelopen maanden uitgeschakeld was na een rugoperatie.

”Als ik de ballen zo raak als in de eerste twee sets van mijn laatste wedstrijd, dan geef ik mezelf een kans”, aldus Murray. ”Tegen Roger spelen is altijd bijzonder, gezien het feit wat hij allemaal heeft gepresteerd. Hopelijk kan ik een goede wedstrijd spelen.”

Federer favoriet voor plaats in halve finale Australian Open 2014

Bookmaker Unibet verwacht dat Federer zich schaart bij de laatste vier tennissters op de Open Australische Tenniskampioenschappen. Op de Zwitser staat een quote van 1.77, tegenover een notering van 2.02 op een zege van Murray.

Win officiële Australian Open 2014 Goodies!

Altijd al in het bezit willen komen van een officiële spelers handdoek of een officieel programmaboek van de Australian Open? Doe dan tussen woensdag 22 januari en zondag 26 januari mee aan onze GrandSlamToernooi.nl Competition! Lees voordat je meedoet eerst even de spelregels goed door in het artikel op onze website!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Australian Open 2014