Roger Federer, Andy Murray en Rafael Nadal maken opwachting in Madrid

Andy Murray (3)De organisatie van het Mutua Madrid Open 2013 mag trots zijn op het programma van donderdag 9 mei. Roger Federer (ATP-2), Andy Murray (ATP-3) en Rafael Nadal (ATP-5) maken vandaag hun opwachting op het Spaanse gravel.

Voorbeschouwing: Roger Federer – Kei Nishikori

Roger Federer speelt op donderdag 9 mei om 16.35 uur zijn derde ronde wedstrijd op het ATP 1000-toernooi in Madrid. Tegenstander in deze wedstrijd is de nummer zestien van de wereld, Kei Nishikori.

Federer maakte dinsdag voor het eerst sinds maart weer zijn opwachting op baan. De Zwitser liet weten zin te hebben in de komende weken, waarin hij de nodige toernooien gaat spelen. In zijn eerste wedstrijd op gravel won hij zonder al te veel moeite van Radek Stepanek.

Hardcourtspeler Nishikori won in de eerste twee rondes van Jurgen Melzer en Viktor Troicki. Nog nooit eerder stond de Japanner in de derde ronde van het Masters-toernooi in Madrid. Zijn beste prestatie tot nu toe is een eerste ronde in 2011.

De bookmakers hebben ”The FedExpress” aangewezen als favoriet. Van Nishikori wordt niet verwacht dat hij voor een stunt weet te zorgen.

Voorbeschouwing: Rafael Nadal – Mikhail Youzhny

Om 15.15 uur begint Rafael Nadal aan zijn wedstrijd tegen de Rus Mikhail Youzhny (ATP-31). De wedstrijd wordt gespeeld op het centre court van het ATP-toernooi in Madrid.

Bij een overwinning staat ”Rafa” voor een mooie mijlpijl. Dit betekent namelijk zijn zevenhonderdste overwinning in zijn profcarrière. Hiertegenover staan honderdvierenveertig nederlagen.

Youzhny, die gisteren verrassend won van de als elfde geplaatste Nicolas Almagro, wist in het verleden vier keer te winnen van Nadal. Echter werden al deze overwinningen behaald op snelle banen. Twee ontmoetingen tussen de Rus en Spanjaard vonden plaats op gravel. Hierin stond Nadal slechts zes games af in vier sets.

Ook voor deze ontmoeting is Nadal de grote favoriet. Bij een overwinning wacht in de kwartfinale een wedstrijd tegen landgenoot David Ferrer of een wedstrijd tegen de in grote vorm verkerende Duitser Tommy Haas.

Voorbeschouwing: Andy Murray – Gilles Simon

De Brit Andy Murray staat vandaag voor een ontmoeting met Gilles Simon (ATP-17) uit Frankrijk. Op het spel staat een plek in de kwartfinale van het Mutua Madrid Open toernooi. De wedstrijd staat gepland om 21.30 uur.

Murray, die tegen Mayer zijn vierhonderdste overwinning behaalde, en Simon hebben in het verleden al elf keer eerder tegen elkaar gespeeld. Maar liefst tien keer was het de 25-jarige Murray die als winnaar van de baan stapte. De laatste ontmoeting vond eerder dit jaar plaats op de Australian Open 2013. In de vierde ronde maakte de Brit geen fouten.

De huidige nummer drie van de wereld lijkt de grootste kans te hebben over de overwinning. Murray is dan ook de favoriet in zijn clash tegen Simon.

Kijk Mutua Madrid Open 2013 live

De wedstrijden van Roger Federer, Andy Murray en Rafael Nadal zijn live te volgen via Unibet TV. Wilt u nog meer toptennis zien? Bezoek dan de website van Unibet TV voor het volledige programma.