Roger Federer – Andy Murray: Live streaming ATP Cincinnati

De wedstrijd van de dag gaat vrijdag 15 augustus tussen Roger Federer (ATP-3) en Andy Murray, de huidige nummer negen van de wereld. De twee topspelers worden om 01.00 uur Nederlandse tijd verwacht op het centre court van het Western & Southern Open toernooi.

Federer kwalificeerde zich voor de kwartfinale dankzij een 2-1 overwinning in sets op Gael Monfils. De Zwitser mag zich zodoende opmaken voor zijn zesde halve finale in Cincinnati. Tegenstander Murray, tweevoudig winnaar op dit toernooi, kroop in zijn derde ronde partij door het oog van de naald. Hij overleefde twee wedstrijdpunten tegen thuisspeler John Isner en won met 6-7 6-4 en 7-6.

Murray leidt in onderlinge ontmoetingen met Federer

Maar liefst 21 keer eerder stonden ‘Lazy English’ en Federer tegenover elkaar op het hoogste niveau. De head-to-head tussenstand is momenteel 11-10 in het voordeel van de 27-jarige Brit. De laatste ontmoeting vond eerder dit jaar plaats op de Australian Open, Federer won deze kwartfinale met 3-1 in sets.

”Ik speelde een erg goede wedstrijd tegen hem in Melbourne”, vertelde Federer tegenover een verslaggever van ESPN. ”Ik weet dat hij niet 100% fit was, maar persoonlijk speelde ik erg sterk. Ik hoop dat ik ook deze keer weer de juiste vorm heb.”

‘The FedExpress’ leed zijn pijnlijkste nederlaag tegen Murray twee jaar geleden. In de grote finale van het Olympisch Tennistoernooi was het Murray die de gouden plak in ontvangst mocht nemen. Hij nam hiermee revanche voor zijn nederlaag van een maand eerder in de Wimbledonfinale.

Federer ligt favoriet voor halve finale Cincinnati

Ik verwacht dat de 33-jarige Federer met een nipte overwinning gaat plaatsen voor de halve finales op het Western & Southern Open in Cincinnati. Mijn voorspelling wordt niet gedeeld door bookmaker Unibet, zij hebben Murray aangewezen als grootste kanshebber. Mocht Federer ook daadwerkelijk winnen, dan maakt hij nog altijd kans op zijn zesde titel op dit hardcourttoernooi.

Live streaming ATP Cincinnati

Heb je een account bij Unibet, dan kun je deze wedstrijden van het Masters-toernooi in Cincinnati LIVE volgen op de stream. Heb je nog geen account? Maak er nu nog één eenvoudig aan, doe je storting en kijk direct naar alle spannende wedstrijden.