Roger Federer breekt record met achtste titel op Wimbledon 2017

Wimbledon 2017. Roger Federer is de grote winnaar geworden van Wimbledon Tennis 2017. De 35-jarige Zwitser was in de finale oppermachtig tegen Marin Cilic, die na zijn eerste Wimbledon-finale genoegen moest nemen met een tweede plaats.

‘The FedExpress’ wist de openingsset te winnen met 6-3. In de tweede set gunde hij Cilic, die toen al duidelijk last leek had van een voetblessure, slechts één game. In de derde en laatste set was het opnieuw Federer die als enige een break wist te forceren. Bij een 5-3 stand serveerde hij de wedstrijd met een ace in stijl uit.

Federer verrast door eigen prestaties

Na afloop liet de voormalig nummer één weten verrast te zijn met zijn eigen prestaties. “Twee slams in een jaar, jullie hadden dat toch niet verwacht vorig jaar? Ik ook niet. Hoe ik me voel, hoe ik speel, hoe ik met moeilijke situaties in een partij omga, daar ben ik ontzettend tevreden over. Dat ik mezelf weer een jaar Wimbledon-kampioen mag noemen geeft een ongelofelijk goed gevoel”, aldus Federer, die nu mag genieten van een welverdiende rustperiode.

US Open Tennis 2017

Met de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon achter de rug, kunnen alle ogen gericht worden op het laatste Grand Slam toernooi van het jaar: de US Open 2017. Dit Major-evenement wordt afgewerkt tussen 28 augustus en 10 september in New York.

De US Open Tennis werd vorig jaar gewonnen door Stan Wawrinka. De landgenoot van Federer was in de finale te sterk voor Novak Djokovic. Robin Haase was destijds de enige Nederlander, maar hij kwam niet voorbij de openingsronde.

Bij de dames werd het toernooi gewonnen door Angelique Kerber. De linkshandige Duitse was te sterk voor Karolina Pliskova, die vanaf vandaag de nieuwe nummer één is bij de dames. Kiki Bertens en Richel Hogenkamp zorgden voor de Nederlandse inbreng. Bertens verloor in de eerste ronde en Hogenkamp strandde in de tweede ronde.

Wedden op US Open Tennis 2017

Wedden op tennis? Bookmaker Mr Green heeft Federer aangewezen als favoriet voor een derde Grand Slam titel dit jaar. Iedere euro op de Zwitser levert @3.50 op. Nadal @4.50 en Murray @5.00 zijn de andere twee favorieten voor de US Open Tennis. Van titelverdediger Wawrinka @14.00 wordt niet veel verwacht in New York.