Roger Federer daalt af naar laagste positie wereldranglijst sinds 2002

Roger Federer is op de nieuwe ATP-ranglijst terug te vinden op de achtste plaats. De 32-jarige Zwitser levert twee plaatsen in en zakt zodoende naar zijn laagste positie sinds oktober 2002. Daarnaast is ‘King Roger’ voor het eerst sinds 2000 niet meer de beste Zwitser op de wereldranglijst.

Federer verloor weliswaar geen punten op de Australian Open 2014, maar hij moet plaatsmaken voor Stanislas Wawrinka en Tomas Berdych. Wawrinka won in Melbourne zijn eerste Grand Slam toernooi en Berdych schopte het tot de halve finale, waarin hij zijn meerdere moest erkennen in ‘Wawa’.

Halep nieuwkomer in top 10 WTA-ranglijst

Simon Halep staat dankzij haar goede prestatie op de Australian  Open voor het eerst in haar carrière in de top 10. De 22-jarige Roemeense bereikte de kwartfinales in Melbourne en klimt hierdoor over Caroline Wozniacki naar de tiende plaats. Halep kende in 2013 haar grote doorbraak met zes toernooizeges, waaronder het eindejaarstoernooi in Sofia.

In de top 5 vindt er één positiewisseling plaats naar aanleiding van de Open Australische Tenniskampioenschappen. Maria Sharapova en Agnieszka Radwanska doen aan stuivertje wisselen. De Poolse is de nieuwe nummer vier en Sharapova bekleedt plaats vijf. De top 3 drie met Serena Williams, Victoria Azarenka en Australian Open-winnares Na Li blijft intact.

Sijsling nadert beste positie ooit

Igor Sijsling is dankzij zijn finaleplaats in Heilbronn opgeklommen naar de 62e positie op de wereldranglijst. De Amsterdammer is nog zeven plaatsen verwijderd van het evenaren van zijn hoogste ranking ooit. Robin Haase is nog steeds de beste Nederlander op plaats 46, hij levert één positie in na zijn vroege uitschakeling in Melbourne.

Bij de dames is Kiki Bertens vijf plaatsen gestegen naar positie 88. De Wateringse zal bij de volgende wereldranglijst wel haar top 100-positie verliezen, aangezien ze veel punten inlevert van het WTA-toernooi in Parijs. Vorig jaar haalde ze als lucky loser de laatste vier in de Franse hoofdstad. Arantxa Rus is op plaats 158 de tweede Nederlandse op de WTA-ranglijst.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws