Roger Federer en Andy Murray spelen finale ATP-toernooi

Roger Federer (3)Roger Federer (ATP-3) en Andy Murray (ATP-2) kennen een sterke start van hun grastoernooi. De twee finalisten van Wimbledon 2012, bereiken bij hun eerste grastoernooi gelijk de finale. Federer speelt in Halle tegen Mikhail Youzhny (ATP-29) en Murray treft op het ATP 250-toernooi van Queen’s titelverdediger Marin Cilic (ATP-12).

De eerste finale die zondag 16 juni van start gaat, gaat tussen Andy Murray en Marin Cilic. De 26-jarige Brit en twee jaar jongere Kroaat verschijnen om 13.15 uur Nederlandse tijd op het gras in Londen.

Murray bereikte de finale door af te rekenen met Mahut, Matosevic, Becker en Tsonga. Op weg naar de finale verloor de topfavoriet slechts één set. Dit was in de halve finale tegen top 10-speler Tsonga.

Tegenstander Cilic versloeg ook wat grote namen in zijn ”road to the final”. Dodig, Lopez, Berdych en Hewitt werden aan de zegekar gebonden.

Bookmaker Unibet verwacht dat Murray zijn rentree op de ATP-Tour viert met een toernooioverwinning. De Brit is de topfavoriet in de finale met Cilic, die er alles aan zal doen om zijn titel te prolongeren.

Voorbeschouwing: Roger Federer – Mikhail Youzhny

De finale van het grastoernooi in het Duitse Halle gaat tussen Roger Federer en Mikhail Youzhny. Beide heren verschijnen om 14.00 uur op het Centre Court om hun wedstrijd af te werken.

Federer en Youzhny zijn geen onbekende van elkaar. Maar liefst veertien keer eerder stond deze wedstrijd op het programma. De 30-jarige Youzhny zal echter met weinig plezier terugkijken naar deze wedstrijden, aangezien hij er geen één wist te winnen.

Op het grastoernooi van Halle speelde Federer vier keer tegen Youzhny. Alleen in 2003 lukte het de Rus om een set te winnen van ”The FedExpress”.

Ook voor de vijfde wedstrijd op het Duitse gras is de Zwitser de grote favoriet. Mocht hij ook daadwerkelijk winnen, dan is hij voor de zesde keer de sterkste in Halle.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws