Roger Federer en Rafael Nadal hopen op kwartfinale US Open 2017

Grand Slam tennis. Roger Federer (ATP-3) en Rafael Nadal (ATP-1) spelen maandag 4 september hun vierde ronde partij op de US Open 2017. De twee rivalen zijn nog twee overwinningen verwijderd van een onderlinge confrontatie in de halve finale.

De 36-jarige Federer gaat in zijn vierde ronde partij spelen tegen Philipp Kohlschreiber (ATP-37) uit Duitsland. De Zwitser bereikte de vierde ronde dankzij een eenvoudige 3-0 overwinning op Feliciano Lopez. Het was pas de eerste wedstrijd waarin ‘The FedExpress’ geen set verloor. Kohlschreiber plaatste zich via een straight sets overwinning op John Millman voor de laatste zestien.

Roger Federer – Philipp Kohlschreiber

Federer en ‘Kohli’ hebben maar liefst elf keer eerder tegen elkaar gespeeld. Opvallend genoeg werden alle elf wedstrijden gewonnen door Federer, die daardoor opnieuw als grote favoriet wordt gezien. De laatste confrontatie op hardcourt vond plaats tijdens de US Open 2015 en werd met 3-0 in sets een prooi voor de Zwitser.

Rafael Nadal – Aleksandr Dolgopolov

Naast Federer komt ook Nadal vanavond in actie. De nummer één van de plaatsingslijst moet het opnemen tegen Aleksandr Dolgopolov, de nummer 64 van de wereld. Deze partij wordt afgewerkt in het Arthur Ashe Stadium, het grootste stadion op Flushing Meadows.

Rafael Nadal US Open betting GettyHet toernooi van ‘Rafa’ wordt de laatste twee wedstrijden gekenmerkt door een matige start. Zowel tegen Taro Daniel als tegen Leonardo Mayer ging de openingsset verloren. Tegen Dolgopolov zal Nadal vanaf de start van de wedstrijd op 100% moeten spelen. De Oekraïner is bezig aan een sterk toernooi en wist onder meer al te winnen van Tomas Berdych. In zijn laatste wedstrijd won hij met maar liefst 6-0 6-1 en 6-4 van Viktor Troicki.

Nadal zal wel met enig vertrouwen uitkijken naar het treffen met Dolgopolov. De head-to-head tussenstand is namelijk 6-2 in het voordeel van de 31-jarige Spanjaard. De laatste overwinning van ‘Dolgo’ dateert uit 2015, toen hij op het grastoernooi van Queens met 2-1 in sets te sterk was voor Nadal.

Droom voor tiener Shapovalov voorbij

De pas 18-jarige Denis Shapovalov is uitgeschakeld op de US Open 2017. De linkshandige qualifier uit Rusland bereikte bij zijn debuut meteen de vierde ronde en leek de favoriet voor een plaats in de kwartfinale. De tiener werd echter na drie tiebreaks uitgeschakeld door Pablo Carreno-Busta. Toch kan Shapovalov terugkijken op een uitstekend toernooi en lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat we hem mogen begroeten in de top 20 van de wereld.

Wedden op US Open 2017

Wedden op US Open? Bookmaker Mr Green heeft Federer @1.11 aangewezen als favoriet aangewezen voor zijn partij tegen Kohlschreiber @6.10. Wij verwachten ook een zege van de Zwitser en wel met 3-0 in sets @1.93. Nadal @1.12 zal het daarentegen een stuk zwaarder krijgen. De Spanjaard zal uiteindelijk met 3-1 in sets @3.70 in sets winnen van Dolgopolov @6.50 bij Mr Green.