Roger Federer en Serena Williams staan te popelen voor Australian Open 2018

Australian Open 2018. Het tennisjaar 2017 is over, laat 2018 maar beginnen. Op 15 januari 2018 begint het serieuze werk weer, want dat is de start van de Australian Open, het eerste Grand Slam van het seizoen.

Roger Federer en Serena Williams kijken er al gretig naar uit.

Hulp door blessures bij concurrenten

Roger Federer, die afgelopen week in de halve finale van de ATP World Tour Finals strandde, zal in Melbourne de hoofdprijs verdedigen. Begin dit jaar wist hij down under zijn achttiende grandslamtitel te veroveren en later voegde hij er op Wimbledon gelijk maar zijn negentiende aan toe. Het was een opmerkelijke heropleving voor de nu 36-jarige Zwitserse maestro. Hoe briljant hij op die toernooien ook was, feit is dat hij ook wat werd geholpen door blessures bij concurrenten.

Roger Federer Australian OpenNiet alleen schreef Federer dus twee slams bij, hij woon ook drie masters en verloor de finale van het Canadian Open. Alleen in zijn absolute topjaar 2006 wist hij die oogst te overtreffen, met zelfs drie slams naast vier masters. Ook in 2005 waren er drie masters, de categorie net onder de slams. Die prijzenregen kan toch niet helemaal los worden gezien van de absentie van rivalen als Novak Djokovic, Andy Murray en Stan Wawrinka, die grote delen van het jaar misten of in de lappenmand zaten. En later in het jaar moesten ook Kei Nishikori, Milos Raonic en Tomas Berdych afhaken, terwijl ze anders present zouden zijn bij de World Tour Finals.

Voorspel en win! Onderaan de odds van Kroon Sport
 

Federer hoopt op goede tegenstand Australian Open

“Ik hoop dat al die gasten er straks op het Australian Open weer bij zijn”, zo sprak Federer afgelopen weekend in Londen. “En de nieuwe generatie die we hier op de WTF zagen gaan dan ook serieus meedoen om de prijzen. Ze barsten van het vertrouwen, gaan knokken om in de top tien te blijven staan en weer het eindejaarstoernooi te bereiken.”

Serena Williams heeft in de afgelopen maanden vooral persoonlijke triomfen geboekt. Ze beviel van een dochter, trouwde dit weekend (met onder meer Caroline Wozniacki als gast) en is tussen de bedrijven door ook vaak in de sportschool te vinden. Ze wil namelijk haar comeback maken op de Australian Open. Ze had op het trouwfeest de tafels vernoemd naar de 23 grandslamtitels die ze won. Dat betekent dat liefst zeven tafels verwezen naar de Australian Open.

Wedden op tennis

Rafael Nadal is licht favoriet voor de titel op het Australian Open bij bookmaker Kroon Sport. De Spanjaard staat op @3.50 en Roger Federer op @3.75. En Serena Williams is tot favoriet gebombardeerd bij de dames op @5.00, gevolgd door Simona Halep op @8.00.