Roger Federer en Stanislas Wawrinka in actie: Live streaming Davis Cup

Roger Federer en Stanislas Wawrinka nemen vrijdag 4 april de eerste twee singlepartijen voor hun rekening. ‘Stan the Man’ komt als eerste in actie tegen Andrey Golubev. Aansluitend speelt Federer tegen Mikhail Kukushkin, de kopman van Kazachstan.

Vier jaar geleden won Kazachstan nog met 5-0 van Zwitserland, maar deze editie zijn de Zwitsers op volle sterkte. ”Davis Cup is nooit een toernooi geweest waar toptennissers graag aan meedoen”, aldus Dias Doskarayev, captain van Kazachstan. ”Natuurlijk zijn zij de grote favoriet, maar de teamspirit gaat een belangrijke rol spelen. De laatste jaren hebben we aangetoond dat we een sterk team zijn en van iedereen kunnen winnen.”

Stanislas Wawrinka – Andrey Golubev

De eerste partij van de dag gaat tussen kopman Stanislas Wawrinka (ATP-3) en de 26-jarige Andrey Golubev. Beide heren verschijnen om 13.30 uur op het toneel.

‘Stan the Man’ en Golubev hebben drie keer eerder tegen elkaar gespeeld op het hoogste niveau. Golubev slaagde er één keer in om te winnen van de nummer drie van de wereld. Deze ontmoeting vond drie jaar geleden plaats op het Masters-toernooi in Cincinnatti. De Kazach won deze partij in drie sets.

”Ik heb erg veel zin om in eigen land te spelen”, vertelde Wawrinka. ”Ik zit goed in mijn vel en heb de afgelopen maanden erg sterk gespeeld en won zelfs op de Australian Open mijn eerste ‘Slam’. Gezien mijn ranking ben ik het verplicht om te winnen en ik ga er ook alles aan doen.”

Roger Federer – Mikhail Kukushkin

Roger Federer (ATP-4) neemt het tweede enkelspel voor zijn rekening. De 32-jarige topspeler neemt het op tegen Mikhail Kukushkin, de nummer 56 van de wereld. Deze partij staat om 15.30 uur gepland in ‘The Palexpo’, het stadion dat plaats biedt aan 15.000 tennisfans.

Kukushkin liet weten erg uit te kijken naar de interland tegen Zwitserland. ”Ik kijk erg uit naar de interland met Zwitserland. Een groot en uitverkocht stadion, een goede sfeer en wedstrijden tegen Roger en Stan in het vooruitzicht. Ik ben erg zenuwachtig voor mijn wedstrijden tegen deze twee legendes en ga ze nooit meer vergeten.”

Live streaming Davis Cup

Heb je een account bij Unibet, dan kun je alle wedstrijden LIVE volgen op de stream. Nog geen account? Maak er nu nog één eenvoudig aan, doe je storting en kijk direct naar alle spannende wedstrijden. Met je nieuwe account strijk je bovendien 50 euro bonus op, waarmee je kunt inzetten op jouw favorieten.