Roger Federer en Stanislas Wawrinka in dubbelspel: Live stream Tennis

Zwitserland en Kazachstan staan na de eerste speeldag van de kwartfinale in het Davis Cup-toernooi nog volledig in evenwicht. Na de verrassende nederlaag van kopman Stanislas Wawrinka, trok Roger Federer de stand weer gelijk. Winst in het dubbelspel van zaterdag 5 april is dus voor beide landen van groot belang.

Het was Andrey Golubev die in de eerste partij voor een grote verrassing zorgde door te winnen van de huidige nummer drie van de wereld. Het is dan ook niet meer dan logisch dat captain Dias Doskarayev trots is op zijn speler. ”Als je me gisteren zou vertellen dat we na de eerste speeldag op 1-1 zouden staan, dan had ik daar gelijk voor getekend. Het is erg mooi dat we nog steeds in de race zijn voor een plaats bij de laatste vier.”

Federer en Wawrinka spelen het belangrijke dubbelspel

Zaterdag 5 april komen Roger Federer en Stanislas Wawrinka opnieuw in actie. Het Zwitserse topkoppel speelt om 13.30 uur het belangrijke dubbelspel tegen de Kazachstaanse tandem Evgeny Korolev en Aleksandr Nedovyesov.

‘Stan the Man’ verwacht vandaag beter te spelen dan gisteren in zijn eerste partij. ”Er is altijd een grote druk wanneer je voor je eigen land uitkomt en dan ook nog eens voor 15.000 fans”, aldus Wawrinka. ”Maar dit is nu eenmaal een onderdeel van het landentoernooi. Gisteren speelde ik niet goed, maar ik heb er zeker van dat het vandaag in het dubbelspel een stuk beter gaat.”

Tussenstanden kwartfinales Davis Cup

Naast het kwartfinaleduel tussen Zwitserland en Kazachstan, staan er dit weekend nog drie andere interlands op het programma. De tussenstand na de eerste dag ziet er als volgt uit:

Japan – Tsjechië 0-3 (Tsjechië al zeker van plaats in halve finale)
Italië – Groot-Brittannië 1-0
Frankrijk – Duitsland 0-2

Live streaming Davis Cup

Heb je een account bij Unibet, dan kun je alle wedstrijden LIVE volgen op de stream. Nog geen account? Maak er nu nog één eenvoudig aan, doe je storting en kijk direct naar alle spannende wedstrijden. Met je nieuwe account strijk je bovendien 50 euro bonus op, waarmee je kunt inzetten op jouw favorieten.