Roger Federer – Ernests Gulbis: Federer bereikt mijlpaal op Roland Garros

De 32-jarige Roger Federer (ATP-4) kan zich vandaag voor het tiende achtereenvolgende jaar plaatsen voor de kwartfinale op Roland Garros. De winnaar van 2009 moet dan wel zien af te rekenen met Ernests Gulbis (ATP-17). De twee tennissers worden om 13.30 uur op de baan verwacht.

‘The FedExpress’ verbrak na zijn gewonnen wedstrijd tegen Dmitry Tursunov opnieuw een record. De Zwitser bereikte namelijk voor de twaalfde keer in zijn loopbaan de vierde ronde op Roland Garros, hiermee verbrak hij het record van Guillermo Vilas die elf keer de vierde ronde bereikte gedurende zijn carrière.

”Al vanaf het begin van mijn carrière wist ik dat gravel mijn minst favoriete ondergrond was”, aldus Federer. ”Ik heb mijn beste resultaten gehaald op indoorbanen en hardcourtbanen. Natuurlijk ben ik wel erg verheugd met dit record en hoop het verder uit te kunnen bouwen.”

Federer heeft altijd moeite met Gulbis

Drie keer eerder stonden Federer en Gulbis tegenover elkaar op een proftoernooi, de huidige head-to-head stand is 2-1 in het voordeel van Federer. Opvallend is dat alle wedstrijden pas na drie sets beslist werden, wat dus betekent dat ‘King Roger’ veel moeite heeft met de 25-jarige tennisser uit Letland.

Vandaag zal het opnieuw niet gemakkelijk gaan voor Federer. Ik verwacht een overwinning in vijf sets voor de nummer vier van de plaatsingslijst.

Verdien geld dankzij Federer

Naast het volgen van de wedstrijd tussen Roger Federer en Ernests Gulbis, kunt u ook geld verdienen dankzij de Zwitser. Bezoek de website van Unibet, om zelf een weddenschap te plaatsen. Voor meer informatie, bezoek onze wedden op tennis pagina.