Roger Federer – Gael Monfils: Live streaming US Open Tennis

Roger Federer kan zich vannacht voor het eerst sinds 2011 weer plaatsen voor de halve finale op de US Open. De 33-jarige Zwitser moet dan wel om 02.00 uur zien te winnen van Gael Monfils, de nummer 24 van de wereld.

Djokovic in vier sets voorbij Murray

Novak Djokovic heeft de halve finales op de US Open 2014 bereikt, zijn achtste halve finale op een Grand Slam toernooi op rij. De nummer één van de wereld rekende in de kwartfinale in vier sets af met Andy Murray: 7-6 6-7 6-2 en 6-4.

‘Djoko’ produceerde in de gehele wedstrijd 46 winners en slaagde er zeven keer in om zijn tegenstander te breken. ‘’Het was een psychologisch spelletje in de eerste tweeënhalve set’’, aldus de Servier. ‘’Maar ik had ook niets anders verwacht nadat ik hoorde dat ik tegen Andy moest spelen. De laatste vijf ontmoetingen met hem duurden steeds drie a vier uur. Ik ben erg blij met mijn halve finale hier op de US Open.’’

Roger Federer – Gael Monfils

Vijfvoudig US Open-winnaar Federer bereikte dinsdag de kwartfinale in New York. De 33-jarige Zwitser was na een sterk optreden met 3-0 te sterk voor Roberto Bautista-Agut. Het extreem aanvallende spel van de kant van Federer was verrassend, hij kwam maar liefst 52 keer naar het net.

Monfils boekte in de vierde ronde een verrassende overwinning op Grigor Dimitrov, hij was met 3-0 in sets te sterk voor het grote talent uit Bulgarije. De Fransman kan vandaag voor het eerst in zijn loopbaan de halve finale halen op de US Open, er staat dus iets voor hem op het spel.

Federer en ‘La Monf’ beginnen vandaag aan hun tiende onderlinge confrontatie. De huidige head-to-head tussenstand is 7-2 in het voordeel van Federer. De laatste wedstrijd vond onlangs plaats op het Masters-toernooi in Cincinnati, Federer won deze partij met 6-4 4-6 en 6-3.

‘’Ik weet precies hoe ik tegen hem moet spelen’’, vertelde Federer. ‘’Het is heel helder voor me. Ik wil gaan aanvallen en hij zal zo goed mogelijk gaan verdedigen. Hij zal ook goed willen serveren en de punten zelf willen binnenhalen. We weten beide hoe we willen gaan spelen.’’

Programma US Open Tennis donderdag 4 september

Heren
19.30 uur: Tomas Berdych – Marin Cilic
02.00 uur: Roger Federer – Gael Monfils