Roger Federer – Gilles Simon: Live streaming Finale ATP Shanghai

Roger Federer – Gilles Simon. De grote finale van de Shanghai Rolex Masters 2014 gaat tussen Roger Federer (ATP-3) en Gilles Simon, de nummer 29 van de wereld. Deze twee toptennissers verschijnen om 10.30 uur Nederlandse tijd op de baan om hun finale af te werken.

Bekijk hier de live stream van de finale Roger Federer – Gilles Simon op het ATP Masters in Shanghai.

Federer verslaat titelverdediger Djokovic

Federer was gisteren in de halve finale met 6-4 6-4 te sterk voor de winnaar van de afgelopen twee jaar, Novak Djokovic. De 33-jarige Zwitser haalde een hoog niveau en hoefde op eigen service slechts één breakpunt weg te werken. Zelf sloeg hij toe op twee van zijn tien kansen.

‘King Roger’ gaat de finale met veel vertrouwen tegemoet. ‘’Ik ga de finale niet in met het idee dat ik ga verliezen. Dit gaat gewoon niet gebeuren, niet in finales en niet tegen Simon. Dat is het vertrouwen dat ik nu heb in mijn eigen kunnen.’’

Simon in straight sets langs Lopez

De uit Frankrijk afkomstige Simon plaatste zich voor de finale via een straight sets overwinning op Feliciano Lopez, de bedwinger van Rafael Nadal in de tweede ronde. Na tachtig minuten tennis stond er een 6-2 en 7-6 eindstand op het scorebord.

‘’Ik weet dat ik dit in me heb’’, vertelde Simon na zijn overwinning. ‘’Wanneer ik lekker in mijn vel zit, kan ik dit spel laten zien. De vraag is alleen of ik dit niveau ook in de finale ga halen, maar hier ga ik alles aan doen.’’

Federer favoriet voor eerste titel Shanghai

Gezien zijn staat van dienst en het vertoonde spel in de afgelopen maanden, is Federer aangewezen als favoriet in deze finale. De Zwitser, vanaf maandag de nieuwe nummer twee van de wereld, bereikte één keer eerder de eindstrijd op dit toernooi. Vier jaar geleden ging de finale verloren tegen Andy Murray.

‘The FedExpress’ en Simon beginnen deze ochtend aan hun zevende onderlinge wedstrijd op het hoogste niveau. De 33-jarige Zwitser leidt met 4-2 in onderlinge ontmoetingen. Hun laatste confrontatie vond vorig jaar plaats op het gravel van Roland Garros. Federer sleepte de overwinning uiteindelijk na vijf spannende sets over de streep.