Roger Federer: ”Ik kan Wimbledon winnen”

Roger Federer, zeventienvoudig Grand Slam winnaar, heeft veel vertrouwen in zijn spel op gras. Zoveel, dat hij een achtste Wimbledon titel niet op voorhand uitsluit.

”Ik ben een outsider voor de titel”, aldus de als vierde geplaatste Federer. ”Wanneer alles op de juiste plaats valt, dan kan er over twee weken iets moois gebeuren. Ik denk ook dat ik op deze ondergrond meer kans heb tegen toppers, dan bijvoorbeeld op Roland Garros.”

De 32-jarige ‘FedExpress’ zegt ook beter voorbereid te zijn dan vorig jaar, toen kampte de Zwitser met een blessure aan zijn rug. Uiteindelijk verloor de grasspecialist al in de tweede ronde van Sergiy Stakhovsky.

”Natuurlijk wil ik dit jaar verder komen op Wimbledon, daar is geen twijfel over mogelijk. Vorig jaar zat het simpelweg niet mee, maar daarmee doe ik Sergiy te kort. Hij speelde een erg goede wedstrijd.”

Met een titel op zak naar het heilige gras in Londen

Vorige week won Federer voor het derde achtereenvolgende jaar de titel op het grastoernooi in Halle. In de finale was de nummer vier van de wereld te sterk voor Alejandro Falla uit Colombia.

”Ik denk dat het toernooi in Halle een positieve bijdrage heeft geleverd aan mijn zelfvertrouwen in de aanloop naar Wimbledon. Ik zou veel twijfels over mijn vorm hebben wanneer ik snel uitgeschakeld was.”

Wedden op Wimbledon

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het live kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.