Roger Federer – Kei Nishikori: Live tennis ATP World Tour Finals

Roger Federer – Kei Nishikori. Zesvoudig winnaar Roger Federer (ATP-2) kan dinsdag 11 november een grote stap zetten richting de halve finale op de ATP World Tour Finals. De 33-jarige Zwitser moet dan wel zien te winnen van Kei Nishikori, de nummer vijf van de wereld.

Klik hier voor een livestream naar de wedstrijden op de ATP World Tour Finals in Londen.

Door zijn goede start maakt ‘The FedExpress’ nog altijd kans op de nummer één positie. ‘’Ik vind het erg speciaal als ik nog nummer één van de wereld word. Ik ben het lange tijd geweest en weet hoe speciaal het is. Het gaat moeilijk worden, maar ik ga er alles aan doen om Novak van de troon te stoten’’, aldus Federer.

De 24-jarige Nishikori verraste vriend en vijand bij zijn debuut met een knappe overwinning op Andy Murray. ‘’Ik was een beetje nerveus aan het begin van de wedstrijd, maar ik voelde me in het loop van de wedstrijd steeds zelfverzekerder’’, vertelde Nishikori. ‘’Ik speelde een solide wedstrijd en hoop dat ik nog ver kan komen in dit toernooi.’’

Andy Murray – Milos Raonic

Andy Murray (ATP-6) speelt zijn tweede wedstrijd op de ATP World Tour Finals tegen Milos Raonic (ATP-8). Deze partij begint om 21.00 uur Nederlandse tijd.

Murray en Raonic verloren beide hun eerste partij. Murray ging met 6-4 6-4 onderuit tegen Kei Nishikori en Raonic moest zijn meerdere erkennen in Roger Federer. De Canadees verloor met 6-1 en 7-6.

‘’Ik moet nu mijn volgende twee wedstrijden winnen’’, blikte Murray vooruit. ‘’Dit gaat een moeilijk verhaal worden aangezien Milos erg goed speelde in Parijs en Roger altijd sterk speelt op de World Tour Finals. Ik moet beter spelen wil ik nog kans maken op de halve finale.’’

Raonic was teleurgesteld over zijn wedstrijd tegen Federer, maar de focus ligt nu op zijn wedstrijd tegen ‘Lazy English’. De head-to-head stand tussen Raonic en Murray is hoopgevend voor de Canadees, hierin leidt hij namelijk met 3-1.

Djokovic met grote cijfers voorbij Cilic

Novak Djokovic heeft goede zaken gedaan op de World Tour Finals. De winnaar van de afgelopen twee jaar won zijn openingswedstrijd met 6-1 6-1 van Marin Cilic. De als derde geplaatste Stanislas Wawrinka won met dezelfde cijfers van Tomas Berdych.

‘’Ik had niet verwacht dat ik zo gemakkelijk zou gaan winnen’’, aldus Wawrinka. ‘’Ik voelde wel dat ik weer de juiste vorm had. Ik kende een goede voorbereiding, al was dat niet te zien aan de resultaten in Basel en Parijs. Tijdens de trainingen ging het erg goed en wanneer ik me fijn voel op de baan kan ik van iedereen winnen.’’