Roger Federer leidt Zwitserland in Davis Cup finale

Finale Davis Cup 2014. De ATP World Tour Finals zijn nog geen week achter de rug of het volgende en laatste grote tennisevenement van het jaar staat voor de deur, de finale van het Davis Cup toernooi. De eindstrijd van het landentoernooi gaat dit jaar tussen Frankrijk en Zwitserland.

Voor gastland Frankrijk gaan Jo-Wilfried Tsonga, Gael Monfils, Julien Benneteau en Richard Gasquet in actie komen. Op papier een erg sterk team, aangezien alle spelers binnen de top 30 van de wereld staan.

Opvallende afwezige aan Franse kant is Gilles Simon. ‘’Gilles heeft goed gespeeld afgelopen week, maar ik moet een keuze maken en dit is het geworden’’, aldus captain Arnaud Clement. Simon, die tot dusver vijf ATP-titels op gravel wist te winnen, blijft wel als reserve bij de ploeg.

Federer gearriveerd in Lille

Roger Federer is inmiddels gearriveerd in Lille. De 33-jarige kopman van Zwitserland moest zondag een walk-over geven in de finale van de World Tour Finals. Hij kampt momenteel met een rugblessure en heeft nog niet op het Franse gravel kunnen trainen.

‘’Het gaat nog niet goed genoeg met mijn rug dat ik al kan trainen’’, aldus Federer tijdens een persconferentie. ‘’Ik zou willen dat het herstel sneller ging, maar het gaat in elk geval beter dan de vorige dagen. Het moge duidelijk zijn dat ik niet ga zeggen wat er precies aan de hand is, maar ik doe het maximale om te herstellen. Ik ben altijd positief gestemd.’’

Naast Federer zijn ook Stanislas Wawrinka, Michael Lammer en Marco Chiudinelli opgeroepen door captain Severin Luthi.

Federer en Wawrinka hebben conflict uitgesproken

Tijdens de persconferentie werd ook duidelijk dat er geen frictie bestaat tussen Federer en Wawrinka. Er heeft een klein conflict plaatsgevonden tijdens hun halve finale in Londen, maar de lucht was na afloop snel geklaard.

‘’Ik heb er nu weinig meer over te zeggen want wij zijn er al klaar mee. We hebben er vijf minuten over gesproken en toen zijn we ons gaan richten op ons volgende doel: De Davis Cup dit weekend’’, aldus Wawrinka, die een ‘crybaby’ werd genoemd door Mirka Federer, de vrouw van Roger, tijdens hun halve finale van de ATP Tour Finals.

Davis Cup finale 2014

De finale van het Davis Cup toernooi vindt plaats van vrijdag 21 november tot en met zondag 23 november. De wedstrijden worden gespeeld in het Stade Pierre Maroy, normaal gesproken de thuisbasis van eersteklasser Lille OSC. Nu de voetbalarena is omgeturnd tot tennisstadion biedt het plaats aan 27.000 tennisfans.