Roger Federer – Marin Cilic: Live stream US Open 2014

Topseed Djokovic kan zich vandaag voor zijn vijfde US Open finale op rij plaatsen. De voorgaande vier finales leverde hem één titel op, dit was in 2011. De overige drie finales gingen verloren tegen Rafael Nadal (2010 en 2013) en Andy Murray (2012).

Van diezelfde Murray wist Djokovic dit jaar wel te winnen op de US Open. ‘’Het was een psychologische strijdt in de eerste tweeënhalve set’’, blikt Djokovic terug op zijn kwartfinale tegen de Brit. ‘’Maar ik had ook niets anders verwacht, nadat ik hoorde dat ik tegen Andy moest spelen. De laatste vijf ontmoetingen met hem duurden steeds drie a vier uur.’’

Eerste halve finale Grand Slam toernooi voor Nishikori

De 24-jarige Nishikori mag zich opmaken voor zijn eerste halve finale op een Grand Slam toernooi. Hij is hiermee de eerste Japanner sinds 1933 die het zover reikte op een Major. In de kwartfinale rekende hij woensdag in een spannende vijfsetter af met Stanislas Wawrinka.

‘’Ik kende een moeizame start, maar verder was mijn spel okay’’, aldus Nishikori. ‘’In de loop van de partij werd mijn zelfvertrouwen steeds groter, zeker in de derde set. Ik ben erg blij met mijn resultaten, dit is zeker mijn favoriete Grand Slam toernooi. Ik hoop dat ik volledig hersteld ben voor de volgende wedstrijd, dit is namelijk al mijn tweede vijfsetter op rij.’’

Bekijk hier vanaf 18:00 uur de live stream voor de halve finales van Novak Djokovic – Kei Nishikori en Roger Federer – Marin Cilic op de US Open 2014.

Roger Federer – Marin Cilic

Federer kroop in de nacht van donderdag op vrijdag tegen Gael Monfils door het oog van de naald. De 33-jarige Zwitser kwam op een 0-2 achterstand in sets en moest ook nog twee wedstrijdpunten wegwerken.

In de vijfde en alles beslissende set kreeg ‘The FedExpress’ het momentum aan zijn kant, wat hem uiteindelijk de eindzege opleverde. In de halve finale speelt Federer tegen Cilic waar hij in vijf eerdere wedstrijden nog nooit van verloor.

‘’Ik kijk uit naar mijn wedstrijd tegen Marin’’, aldus Federer. ‘’Het is een geweldige jongen. Ik kende een paar weken geleden in Toronto een erg moeilijke wedstrijd tegen hem. Ik denk dat ik de wedstrijd pas won op mijn negende matchpoint, op 5-4 in de derde set. We weten beide dat dit ook weer een lange wedstrijd kan gaan worden.’’

De 25-jarige Cilic is de huidige nummer zestien van de wereld en staat voor de eerste keer in de halve finale van dit Grand Slam toernooi. Hij wist eerder dit toernooi al te winnen van Marcos Baghdatis, Ilya Marchenko, Kevin Anderson, Gilles Simon en Tomas Berdych.

‘’Ik ben erg verheugd met mijn halve finale hier in New York’’, vertelde Cilic tegen Darren Cahill tijdens het on-court interview na zijn gewonnen kwartfinale. ‘’Ik heb moeilijke momenten gekend in de afgelopen jaren, maar het harde werken betaald zich nu eindelijk uit.’’

Meer over de favorieten van de US Open 2014 heren.