US Open: Roger Federer – Feliciano Lopez en Rafael Nadal – Mayer

Roger Federer speelt vandaag in de derde ronde van het US Open tegen Feliciano Lopez. De Zwitser heeft in de vorige rondes al de maximale tien sets gespeeld. Hij won de twaalf vorige ontmoetingen met de Spaanse veteraan.

De partij Roger Federer – Feliciano Lopez begint rond 01.00 vannacht. Daarvoor speelt Rafael Nadal tegen Leonardo Mayer zijn derde ronde wedstrijd. Die match staat als derde op het programma in het Arthur Ashe Stadium alwaar de eerste wedstrijd om 17.00 vanmiddag begint.

US Open 2017 – Roger Federer

Federer, vijfvoudig winnaar in New York, speelde twee opmerkelijke vijfsetters. Tegen Tiafoe profiteerde hij uiteindelijk van zijn mentale overwicht, terwijl Mikhail Youzhy in de tweede ronde het aflegde op fitheid. In de slotset kreeg de Rus kramp en kon de Zwitser via de makkelijke 6-2 opgelucht ademhalen.

Toch zat de negentienvoudig grand slam winnaar monter in de persruimte. Hij legde uit dat zijn voorbereiding op het laatste grand slam tennis van het jaar belabberd was vanwege rugklachten. Het verrast hem niet dat hij nog worstelt met consistentie en verwacht dat deze marathonpartijen hem helpen om de slordigheden uit zijn spel te houden.

Roger Federer US Open betting GettyEn die waren er volop tegen Youzhny. Vooral zijn backhand liet het lelijk afweten met een nadelig saldo tussen winners en errors van dertig (3 om 33).

Hardcourt favoriet

Zowel Federer als Lopez houden van snellere ondergronden, terwijl het US Open voor een hardcourtbaan relatief traag is. Meestal ligt hij er in de tweede of derde ronde uit, al schopte Lopez het in 2015 nog tot de kwartfinale.

Op dit slam won hij twee van de negen keer dat hij iemand uit de top twintig trof, Roger Federer deed dat hier 25 van de 34 keer. Alleen in 2000 ging hij onderuit in de derde ronde, daarna verloor hij in zijn vijftien partijen daarna in de derde ronde in totaal maar vijf sets. En meestal was dat ook tegen spelers zo rond plek 30 in de wereld, de regio waarin Lopez dit jaar verkeert.

Voorspellingen tennis

Lopez heeft het dit jaar op hardcourt matig gedaan en verloor van spelers als Pierre Hughes Herbert en Dusan Lajovic, beide buiten de top honderd. En met zijn 35 jaar heeft hij ook geen conditioneel voordeel op de een jaar oudere Federer.

Wedden op US Open? Roger Federer staat op 1.14, Lopez op 5.50. De uitslag 3-1 voor Federer is bij bookmaker Mr Green aantrekkelijk genoteerd @3.60.