Roger Federer slaat Zwitserland naar halve finale Davis Cup 2014

Zwitserland heeft zich met de grootste moeite geplaatst voor de halve finale van het Davis Cup toernooi. Nadat het dubbelspel gisteren verloren ging, moest het team van Severin Luthi vandaag beide wedstrijden winnen.

Stanislas Wawrinka had het in het eerste enkelspel van de dag opnieuw moeilijk tegen een lager geklasseerde speler. De Zwitser verloor de eerste set van Mikhail Kukushkin, maar herstelde zich vervolgens knap. ‘Stan the Man’ won zijn partij uiteindelijk met 6-7 6-4 6-4 en 6-4.

In het vijfde en beslissende duel was het aan Roger Federer om de overwinning over de streep te trekken. De 32-jarige Federer had alleen in de openingsset moeite met Andrey Golubev en stapte met een 7-6 6-2 en 6-3 overwinning van de baan.

Het is voor het eerst in elf jaar dat Zwitserland weer bij de laatste vier staat. Slechts één keer schopte het Alpenland het tot de finale, dit was in 1992. Deze finale ging toen met 3-1 verloren tegen de Verenigde Staten.

Frankrijk kent goede comeback tegen Duitsland

Frankrijk heeft zich op knappe wijze geplaatst voor de halve finale van het Davis Cup toernooi. Na de eerste dag keek het team van captain Arnaud Clement nog tegen een 2-0 achterstand aan, maar twee dagen later werd deze omgebogen in een 3-2 overwinning. Gael Monfils behaalde het beslissende punt tegen Peter Gojowczyk.

”Ik ben erg trots op mijn spelers”, aldus Clement. ”Het was niet makkelijk om te winnen na een 2-0 achterstand. Gelukkig reageerde het publiek positief en bleef het ons steunen. Ik ben blij dat we nog in het toernooi zitten en hopen de finale te halen.”

Halve finales Davis Cup 2014

De halve finales van het landentoernooi worden afgewerkt in het weekend van vrijdag 12 september tot en met zondag 14 september. De eerste halve finale gaat tussen titelverdediger Tsjechië en Frankrijk. De winnaar van deze interland treft Italië of Zwitserland in de grote finale.