Roger Federer speelt tegen Pablo Carreno-Busta op Roland Garros 2013

Roger Federer (3)Roger Federer (ATP-3), door de afmelding van Andy Murray het tweede reekshoofd op Roland Garros 2013, speelt in de eerste ronde tegen qualifier Pablo Carreno-Busta (ATP-166). Beide heren verschijnen om 14.00 uur op het Court Philippe Chatrier.

Federer, de Roland Garros winnaar van 2009, speelde de Masters-toernooien in Madrid en Rome als voorbereiding op het grootste graveltoernooi ter wereld. In Madrid strandde hij al in de derde ronde, na een nederlaag tegen Nishikori. In Rome liet hij wel goed tennis zien. De Zwitser haalde de finale, waarin hij uiteindelijk kansloos verloor van Nadal.

Qualifier Carreno-Busta heeft dit jaar een grote reputatie opgebouwd op lager niveau. De 21-jarige Spanjaard won namelijk zeven Future-toernooien op rij. In totaal stapte hij in 42 van zijn 43 wedstrijden als winnaar van de baan in het begin van dit jaar. Een fantastische reeks.

Ook op de kleinere ATP-toernooien liet de ”Future-koning” zich al gelden. In Casablanca en Oeiras bereikte hij het hoofdtoernooi via de kwalificaties en bereikte hij een kwartfinale en halve finale. Hij wist onder meer al te winnen van Andujar, Benneteau, Goffin en Fognini. Dit zijn niet de minste spelers voor iemand die buiten de top 150 staat.

Bookmaker Unibet heeft Federer natuurlijk aangewezen als de favoriet voor deze partij. De jonge Carreno-Busta is, ondanks zijn mooie resultaten eerder dit jaar, nog niet sterk genoeg om ”The FedExpress” te verslaan.

Voorbeschouwing: Feliciano Lopez – Marcel Granollers

Een andere interessante wedstrijd op het herentoernooi gaat tussen de Spanjaarden Feliciano Lopez (ATP-45) en Marcel Granollers (ATP-33). De wedstrijd die om 15.30 uur begint, wordt gespeeld op Court 3.

Beide heren hebben in het verleden twee keer eerder tegen elkaar gespeeld. De wedstrijd op het hardcourttoernooi in Bilbao 2011 werd een prooi voor de linkshandige Lopez. Granollers pakte één jaar later zijn revanche. Op het gemalen baksteen in Rome was Granollers in straight sets de beste.

Ook voor deze wedstrijd is Granollers de favoriet. Van Lopez, die dit jaar nog geen enkele gravelwedstrijd wist te winnen, wordt niet verwacht dat hij de tweede ronde haalt in Parijs.

Wedden op Roger Federer

Wedden op Roland Garros maakt het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier namelijk zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.