Roger Federer – Stanislas Wawrinka: Live streaming ATP Monte Carlo

Roger Federer (ATP-4) begint vanmiddag voor de vierde keer in zijn loopbaan aan de finale van de Monte Carlo Rolex Masters. De 32-jarige Zwitser neemt het in deze finale op tegen zijn landgenoot en goede vriend Stanislas Wawrinka, de huidige nummer drie van de wereld. Deze partij staat om 15.00 uur gepland.

Voorafgaand aan dit toernooi had Federer, die op het allerlaatste moment een wildcard accepteerde van de toernooiorganisatie, nooit durven dromen dat hij vandaag in de finale zou staan. ”Het komt wel enigszins als verrassing dat ik hier in de finale sta”, waren de eerste woorden van Federer tijdens de persconferentie. ”Zeker omdat dit mijn eerste graveltoernooi is van het jaar. Maar ik ben er uiteraard erg blij mee.”

”Ik heb voor de droomfinale kunnen zorgen voor Stan, mijzelf en het Zwitserse tennis. Dit zijn prachtige tijden. De laatste keer dat er twee Zwitsers in een finale stonden was 14 jaar geleden, dit is zó zeldzaam voor ons”, aldus de voormalig nummer één van de wereld.

Statistieken in het voordeel van Federer

Van de zestien voorgaande ontmoetingen met Wawrinka, wist ‘The FedExpress’ vijftien keer als winnaar van de baan te stappen. De 29-jarige Wawrinka boekte uitgerekend op dit graveltoernooi zijn enige overwinning op Federer. Op de Monte Carlo Masters van 2009 was ‘Stanimal’ in de vierde ronde met 6-4 en 7-5 te sterk voor zijn landgenoot.

Als we Federer moeten geloven, willen de statistieken uit het verleden niet veel zeggen. ”Ik weet dat ik een positieve head-to-head tegen hem heb, maar Stan is nu een speler van een ander kaliber. Ik durf niet te zeggen wie de favoriet is voor deze finale.”

Live streaming finale Federer – Wawrinka

Heb je een account bij Unibet, dan kun je de finale van de Monte Carlo Masters tussen Roger Federer en Stanislas Wawrinka LIVE volgen op de stream. Nog geen account? Maak er nu nog één eenvoudig aan, doe je storting en kijk direct naar alle spannende wedstrijden. Met je nieuwe account strijk je bovendien 50 euro bonus op, waarmee je kunt inzetten op jouw favorieten.