Roger Federer te sterk voor Thiemo de Bakker op Miami Tennis Masters

Roger Federer heeft zich zonder al teveel moeite geplaatst voor de vierde ronde op het Sony Open Tennistoernooi in Miami. De tweevoudig winnaar van het hardcourttoernooi rekende gisteren in straight sets af met Thiemo de Bakker. Het werd tweemaal 6-3 voor ‘King Roger’.

De 25-jarige De Bakker werkte in zijn eerste servicegame nog een breakpunt weg, maar moest hij een stand van 2-1 toch zijn servicegame afstaan. Federer kwam in het vervolg van de set niet meer in de problemen en serveerde bij 5-3 de set op love uit. In het tweede bedrijf leverde de Nederlander zijn eerste servicebeurt gelijk in. Federer liep vervolgens uit naar 5-3, waarna hij De Bakker opnieuw brak en daarmee de wedstrijd won.

Met deze nederlaag eindigt voor De Bakker het avontuur in Miami. De nummer vier van Nederland kan, ondanks deze kansloze nederlaag, terugkijken of een uiterst succesvol toernooi. Hij sloeg zich  zonder setverlies door de kwalificaties en versloeg in het hoofdtoernooi onder andere top 30-speler Fernando Verdasco.

Voor ‘The FedExpress’ wacht nu het treffen met Richard Gasquet voor een plaats in de kwartfinale. De huidige nummer negen van de wereld won op zijn beurt met 6-3 en 6-4 van Kevin Anderson.