Roger Federer – Thiemo de Bakker: Live stream Sony Open Tennis Miami

Onze wedstrijd van de dag gaat vandaag tussen Thiemo de Bakker (ATP-162) en tweevoudig toernooiwinnaar Roger Federer (ATP-5). De Bakker en Federer verschijnen om 19.30 uur Nederlandse tijd op het Centre Court om hun partij af te werken.

Federer maakte grote indruk in zijn eerste wedstrijd in Miami. ‘The FedExpress’ rekende in straight sets af met servicekanon Ivo Karlovic, of moeten we eigenlijk zeggen dat Roger Federer het servicekanon was? Karlovic sloeg weliswaar meer aces, maar het was Federer die de minste punten verloor op eigen service, slechts drie om precies te zijn.

De 32-jarige Zwitser liet naar afloop weten dat je tegen spelers als Karlovic gewoonweg met de juiste instelling moet spelen. ”Het is niet fijn om weer een ace om je horen te krijgen op belangrijke momenten, terwijl je weet dat dit een van je weinige kansen is in de set. Het kan dus moeilijk zijn, maar het kan ook interessant zijn om dan je beste tennis te laten zien. Dat is hoe ik altijd tegen deze wedstrijden aankijk.”

De Bakker won nog nooit van Federer

Voor De Bakker lijkt het sprookje in Miami alsmaar mooier te worden. Een succesvol doorlopen kwalificatietoernooi werd gevolgd door mooie overwinningen op Victor Hanescu en voormalig top 10-speler Fernando Verdasco. De nummer 162 van de wereld ziet zijn sterke optreden in Miami nu bekroond worden met een wedstrijd tegen ‘King Roger’.

Toch lijkt het toernooi voor de Nederlander er na vandaag op te zitten, wat natuurlijk geen schande is. In de twee eerdere ontmoetingen met Federer stapte De Bakker nog nooit als winnaar van de baan. De laatste confrontatie vond vorig jaar plaats op het ABN AMRO Toernooi in Ahoy Rotterdam. Het werd destijds 6-3 en 6-4 voor de huidige nummer vijf van de wereld.

Federer favoriet voor plaats in vierde ronde Miami

Mijn verwachting is dat Federer zich in straight sets gaat plaatsen voor de laatste zestien tennissers op het Sony Open Tennistoernooi. Mocht de Zwitser ook daadwerkelijk winnen, dan heeft hij nog steeds zicht op zijn derde titel in Miami. In 2005 en 2006 was ‘The FedExpress’ de sterkste op dit hardcourttoernooi.

Live streaming Sony Open Tennis

Heb je een account bij Unibet, dan kun je de wedstrijden in Miami LIVE volgen op de stream. Heb je nog geen account? Maak er nu één eenvoudig aan, doe je storting en kijk direct naar alle spannende wedstrijden. Met je nieuwe account strijk je bovendien 50 euro bonus op, waarmee je kunt inzetten op jouw favorieten.