Roger Federer treft Gilles Simon in vierde ronde Roland Garros 2013

Roger-Federer-Reporters-300Roger Federer (ATP-3), de nummer drie van de plaatsingslijst, speelt op zondag 2 juni om 15.40 uur tegen de Fransman Gilles Simon (ATP-18).

Federer begint vandaag aan zijn elfde gravelwedstrijd van dit jaar. Van de voorgaande tien wist hij er acht te winnen. Zijn nederlagen leed hij in de derde ronde van het Masters-toernooi in Madrid en in de finale van het Masters-toernooi in Rome.

De 28-jarige Simon heeft al wat meer gravelwedstrijden in de benen. De Fransman speelde voorafgaand aan Roland Garros al vijf toernooien op het gemalen baksteen. Zijn beste prestatie is een halve finale op het ATP 250-toernooi in Boekarest.

De wedstrijd Federer – Simon stond vijf keer eerder op het programma. Drie keer was het Federer die als winnaar van de baan stapte. De laatste ontmoeting vond eerder dit jaar plaats op het graveltoernooi in Rome. De Zwitser was hier met grote cijfers te sterk voor Simon.

Bookmaker Unibet gaat er vanuit dat Federer zich gaat plaatsen voor de kwartfinale op het grootste graveltoernooi ter wereld. Men verwacht niet dat Simon zijn eerste graveloverwinning op Federer gaat boeken.

Voorbeschouwing: Nicolas Almagro – Tommy Robredo

Een tweede vierde ronde partij die vandaag gespeeld wordt, gaat tussen Nicolas Almagro (ATP-13) en Tommy Robredo (ATP-34). Beide heren verschijnen om 12.20 uur op de baan om hun wedstrijd te spelen.

Op weg naar de vierde ronde liet Almagro zien dat hij in goede vorm verkeert. Alleen tegen Haider-Maurer, zijn tegenstander in de eerste ronde, stond de Spanjaard een set af.

Robredo heeft er al heel wat uurtjes meer op zitten. Zowel in de tweede ronde als in de derde ronde, moest de gravelbijter een 2-0 achterstand in sets ongedaan maken.

Unibet verwacht dat het toernooi voor Robredo er nu toch echt op zit. Zijn rechtshandige landgenoot is de favoriet voor de overwinning.

Wedden op Roland Garros 2013

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Roland Garros 2013