Roger Federer zegt deelname Roland Garros 2014 toe

Roger Federer maakt over twee weken gewoon zijn opwachting op Roland Garros 2014, dit is bevestigd door zijn manager Tony Godsick tegenover ATPWorldTour.com. Godsick liet tevens weten dat de Zwitser misschien komend weekend al meedoet aan het Masters-toernooi in Rome.

Afgelopen dinsdag meldde Federer zich af voor het Masters-toernooi in Madrid, aangezien zijn vrouw Mirka op het punt van bevallen stond. Nog dezelfde avond kwam het bericht naar buiten dat ze de trotste ouders zijn geworden van opnieuw een tweeling, Lenny en Leo.

”Roger wil gewoon meedoen aan Roland Garros en hij beslist op het laatste moment of hij meedoet in Rome. Dit hangt af van hoe het gaat met de tweeling, dat heeft natuurlijk de eerste prioriteit”, aldus Godsick.

Record van Federer duurt voort

Door zijn deelname aan Roland Garros 2014 breidt ‘The FedExpress’ zijn record alleen maar verder uit. De 32-jarige Zwitser miste namelijk sinds de Australian Open 2000 geen enkel Grand Slam toernooi, de teller staat inmiddels op 57 ‘Slams’ op rij.

Federer verschijnt over twee weken voor het zestiende opeenvolgende jaar aan de start van de Open Franse Tenniskampioenschappen. Hij schreef het toernooi in 2009 voor het eerst op zijn naam. Vorig jaar strandde de Zwitser in de kwartfinales, na een nederlaag tegen thuisspeler Jo-Wilfried Tsonga.

Roland Garros 2014

Op zondag 25 mei gaat in Parijs een nieuwe editie van Roland Garros van start. Het grootste graveltoernooi ter wereld duurt tot en met zondag 8 juni. Bezoek gedurende deze twee weken dagelijks onze website om volledig op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.