Roger Federer zonder problemen naar halve finale Indian Wells Masters

Roger Federer heeft zich afgelopen nacht probleemloos geplaatst voor de halve finale op het BNP Paribas Open toernooi. De huidige nummer acht van de wereld won in straight sets van Kevin Anderson, die in de vierde ronde te sterk was voor Stanislas Wawrinka.

‘The FedExpress’ maakte een sterke indruk tegen de Zuid-Afrikaan. Hij hoefde slechts één keer een breakpunt weg te werken en sloeg zelf op vier van zijn zeven mogelijkheden toe. Dit resulteerde in een 7-5 6-1 eindstand in het voordeel van Federer.

In de halve finale is Federer gekoppeld aan Aleksandr Dolgopolov, die in de kwartfinale in straight sets won van Milos Raonic. De Oekraïner won dit toernooi ook al van de hoger geplaatste spelers Rafael Nadal en Fabio Fognini. Zijn ambitie is om dit jaar door te stoten naar een plaats in de top 10. Dolgopolov is in ieder geval goed op weg, een maand geleden stond hij namelijk nog buiten de top 50.

”Ik speel nu al drie weken goed en voel me nog steeds fris. Met mijn speltype heb ik altijd geweten dat ik van iedereen kan winnen op een goede dag, want ik sla de ballen vlak. Ik was niet constant genoeg in het verleden, maar nu heb ik meer ervaring”, aldus Dolgopolov.