Roland Garros 2013: Igor Sijsling gaat voor stunt tegen Tommy Robredo

Igor SijslingIgor Sijsling (ATP-62) gaat vandaag proberen om voor het eerst in zijn carriere de derde ronde van een Grand Slam toernooi te bereiken. De 25-jarige Nederlander zal hiervoor af moeten rekenen met de ervaren Tommy Robredo (ATP-34). Deze wedstrijd begint om 13.30 uur op Court 5.

Één keer eerder lukte het ”Sijs” om zich te plaatsen voor de tweede ronde, dit was op de US Open 2012. Op Roland Garros, waaraan hij één keer eerder deelnam, was de openingsronde direct het eindstation. Gravelbijter Robredo stond in zijn carriere al vier keer in de kwartfinale van de Open Franse Tenniskampioenschappen.

De opmars van Robredo is enigszins opvallend te noemen. De 31-jarige tennisser stond aan het begin van dit jaar nog op plek 114. Via de toernooiwinst in Casablanca en andere goede prestaties, is hij nu terug te vinden in de top-35. De Spanjaard gaat mede hiervoor deze wedstrijd in als favoriet.

Voorbeschouwing: Jo-Wilfried Tsonga – Jarkko Nieminen

De Franse tennisfans zullen vandaag vooral uitkijken naar de ontmoeting tussen Jo-Wilfried Tsonga (ATP-8) en Jarkko Nieminen (ATP-38). De partij tussen de nummer één van Frankrijk en Finland begint om 12.15 uur op het Centre Court.

Tsonga begon Roland Garros met een gemakkelijke eerste ronde wedstrijd. De Sloveen Bedene werd in straight sets aan de kant gezet. Nieminen, die op zaterdag nog in de finale van het ATP-toernooi in Dusseldorf stond, moest gelijk flink aan de bak. Thuisspeler Mathieu gaf zich namelijk pas na vijf sets gewonnen.

Het wordt vandaag de zevende ontmoeting tussen Tsonga en Nieminen. Vier van de voorgaande wedstrijden was het de 27-jarige Tsonga die als winnaar van de baan stapte. De laatste onderlinge wedstrijd vond dit jaar plaats op het Masters-toernooi in Miami. In de derde ronde van dit toernooi was de Fransman met 6-3 en 6-3 te sterk voor Nieminen.

Bookmaker Unibet verwacht ook ditmaal een overwinning van Tsonga. De linkshandige Nieminen wordt niet sterk genoeg geacht, om de Fransman voor eigen publiek te verslaan.

Verdien geld dankzij Sijsling

Naast het volgen van de wedstrijd van Sijsling tegen Robredo, kunt u ook geld verdienen dankzij de Nederlander. Bezoek de website van Unibet, om zelf een weddenschap te plaatsen. Voor meer informatie, bezoek onze wedden op Roland Garros pagina.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Roland Garros 2013