Roland Garros 2013: Maria Sharapova en Victoria Azarenka in actie

Victoria Azarenka (3)Maria Sharapova (WTA-2) en Victoria Azarenka (WTA-3) spelen zaterdag 1 juni hun derde ronde partij op Roland Garros 2013. Sharapova treft om 12.15 uur de nummer 43 van de wereld, Jie Zheng. De Wit-Russische Azarenka neemt het op tegen thuisspeelster Alize Cornet (WTA-27).

Sharapova, de Roland Garros winnares van 2012, is deze editie in Parijs nog zonder setverlies. Hsieh en Bouchard werden eenvoudig in twee sets verslagen. Ook Zheng verloor tot dusver geen set, de Chinese was in straight sets te sterk voor Dolonc en Oudin.

De 26-jarige Russin en Zheng stonden in het verleden al vier keer eerder tegenover elkaar. Drie keer was het Sharapova die als winnares van de baan stapte. Dit was ondermeer tijdens de eerste onderlinge partij, op het WTA-toernooi in Tokyo 2003. De toen pas 16-jarige ”Masha” won met 6-3 en 7-5 van haar vier jaar oudere opponente.

Unibet gaat opnieuw uit van een overwinning van Sharapova. Het spel van de 29-jarige Zheng wordt niet sterk genoeg geacht, om voor een grote stunt te zorgen.

Voorbeschouwing: Victoria Azarenka – Alize Cornet

”Vika” speelt om 11.00 uur tegen de 23-jarige Alize Cornet. Deze wedstrijd staat gepland op het Court Philippe Chatrier, het grootste stadion van Roland Garros.

De Wit-Russische Azarenka speelde tot dusver negen gravelwedstrijden in 2013, hiervan wist ze er zeven te winnen. Haar beste prestatie tot dusver, is een halve finale op het grote WTA-toernooi in Rome.

Tegenstander Cornet is bezig aan een opvallende reeks. Ze won het voorbereidingstoernooi in Strasbourg en plakte hier twee overwinning in Parijs aan vast. In totaal is ze nu zeven gravelwedstrijden ongeslagen, waarvan de laatste drie zonder setverlies.

De als derde geplaatste Azarenka wordt door Unibet gezien als grootste kanshebber op een plek in de vierde ronde. Deze vierde ronde was vorig jaar haar eindstation.

Wedden op Sharapova en Azarenka

Wedden op Roland Garros maakt het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier namelijk zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Roland Garros 2013