Roland Garros 2016: Maria Sharapova gaat voor derde titel

Roland Garros 2016. Tennisliefhebbers moeten nog even geduld hebben, maar op maandag 16 mei gaat Roland Garros 2016 eindelijk van start. Maria Sharapova hoopt dit jaar voor de derde keer de sterkste te zijn in Parijs.

In de eerste jaren van haar loopbaan leek het gemalen baksteen geen geschikte ondergrond te zijn voor de 1.88m lange Sharapova. Vanaf 2010 kwam de omslag en werden tien van de laatste veertien WTA-toernooien gewonnen op de ondergrond gravel.

Onder deze tien titels vallen ook de twee eindzeges op Roland Garros. In 2012 won ze haar eerste titel door in de finale af te rekenen met Sara Errani. Tijdens de editie van 2014 was ‘Masha’ in drie sets te sterk voor Simona Halep, die dit jaar als outsider wordt gezien.

Williams angstgegner voor Sharapova

Serena Williams favoriet Roland Garros 2016Hoewel Sharapova zelf natuurlijk hoopt op een sterk toernooi, verwachten de kenners niet dat ze in staat is om het grootste graveltoernooi opnieuw op haar naam te schrijven. Serena Williams is voor hun de grote topfavoriet voor de titel in Parijs.

‘’Serena Williams is voor Maria Sharapova wat Novak Djokovic is voor Roger Federer: een groot probleem’’, aldus Guillame Willecoq. ‘’Als Maria voor de derde keer de trofee omhoog wil houden, dan moet ze hopen dat iemand anders in staat is om Serena te verslaan.’’

Ook Myrtille Rambion verwacht een zware klus voor de Russin. ‘’Het gat tussen Serena en Maria is alleen maar groter geworden sinds hun kwartfinale in Melbourne. Hierna kreeg ze te maken met een armblessure, dus hopelijk is ze mentaal en fysiek op tijd hersteld voor Roland Garros.’’

Top drie favorieten Roland Garros 2016

1. Serena Williams @3.25
2. Maria Sharapova @6.50
3. Simona Halep @8.00

Roland Garros 2016

Het tweede Grand Slam toernooi van dit jaar wordt gehouden van maandag 16 mei 2016 tot en met zondag 5 juni 2016. De wedstrijden worden gespeeld op de gravelbanen van het complex Stade Roland Garros, het grootste tenniscomplex van Parijs.