Roland Garros 2016: Robin Haase en Igor Sijsling vandaag

Roland Garros vandaag. Zondag is de openingsdag van Roland Garros 2016, het tweede Grand Slam van 2016. Robin Haase staat tegenover Jack Sock en Igor Sijsling vindt Adrian Ungur tegenover zich. Haase begint zijn partij in de vroege middag, Sijsling staat om 11:00 uur op court 17.
Van de vier majors is het Franse Open de enige die al op zondag de tennisballen uit de kokers haalt. Het is echter wel een slow start, want de meerderheid van de spelers uit de top tien, kan zondag nog op het hotelbed blijven liggen. Toch zijn er al wat toppers te bewonderen, zoals Kei Nishikori (5) versus Simone Bolelli en Simona Halep (verliezend finaliste in 2014) versus Nao Habino.

Jack Sock – Robin Haase

Is dit wel of geen positieve loting voor Robin Haase? De match zelf zal dat uitwijzen, maar het oordeel is vooralsnog: het had slechter gekund. Als je dan toch een geplaatste speler moet treffen (23e), dan maar een gravelhater. Zoals de meeste Amerikaanse spelers is het voetenwerk van Sock afgestemd op hardcourt, evenals zijn simpele combinatie van opslagbommen met snelle forehands.

De 23-jarige man uit Nebraska is bovendien nog vrij groen op het gemalen baksteen. In zijn loopbaan speelde hij pas 22 keer op gravel tegen een speler uit de top 50. Twaalfmaal won hij. De 28-jarige Haase was al 48 keer verwikkeld in een gravelgevecht tegen een top 50-man en won 20 keer. Vrij vergelijkbare statistieken dus, met een beter winstpercentage voor Sock maar meer ervaring (en twee graveltitels) aan de kant van de Hagenaar.

Igor Sijsling – Adrian Ungur

De Sijs is als lucky loser toegelaten tot de eerste ronde, nadat de nummer 123 van de wereld in de derde kwalificatieronde verloor. De Roemeen Ungur (ATP-204) won wel drie qualies op rij en speelt daardoor zijn vierde partij van 2016 op ATP-niveau. Normaliter scharrelt hij puntjes bij elkaar in challengers. Hij won negen keer een toernooi op dat niveau, Igor Sijsling twee. Op ATP-niveau is gravel de zwakste ondergrond van de Amsterdammer. Twee jaar geleden versloeg hij Ungur op hardcourt in de Davis Cup.

Durf jij wel voorspellingen te doen? Zie hier de favorieten van de bookmakers: wedden op tennis. De inzet van een tientje kan je al een leuke winst opleveren.

Wedtip op Roland Garros vandaag 22-5-2016

Bookmaker 888sport.com verwacht weinig problemen voor Jack Sock tegen Robin Haase: @1.22 tegenover @4.40. We zien Haase toch wel minstens een setje pakken, en tippen de +2,5 set handicap (@1.61). Igor Sijsling stat tegen Adrian Ungur op @2.16.

Programma center court Roland Garros

11:00 Danka Kovinic – Petra Kvitova
Kei Nishikori – Simone Bolelli
Anna Karolina Schmiedlova (SVK) – Garbine Muguruza
Jeremy Chardy – Leonardo Mayer
Zie hier de complete draw: loting Roland Garros grand slam 2016