Roland Garros 2016: Thiemo de Bakker last minute naar hoofdtoernooi

Roland Garros 2016 – grand slam tennis gravel. Nu de grote hardcourttoernooien in Indian Wells en Miami achter de rug zijn, is het gravelseizoen eindelijk van start gegaan. Over iets meer dan zes weken staat het hoogtepunt van het gravelseizoen op het programma: Roland Garros.

De ‘cut-off’ voor het grootste graveltoernooi ter wereld staat dit jaar gepland op maandag 11 april, precies zes weken voor aanvang van het toernooi. Op deze dag weten we welke 104 spelers bij de heren en 108 speelsters bij de dames rechtstreeks geplaatst zijn. De overige plaatsen worden opgevuld met spelers uit het kwalificatietoernooi en spelers met een beschermende ranking, die terugkeren van lang blessureleed.

Robin Haase, Kiki Bertens en Thiemo de Bakker Roland Garros

Voor spelers als Dustin Brown, Jerzy Janowicz, Pauline Parmentier en Francesca Schiavone worden het dus nog spannende dagen. Zij staan namelijk op een ‘gevaarlijke’ positie en zullen de resultaten op de huidige toernooien nauwlettend in de gaten houden.

Thiemo de Bakker heeft zich in ieder geval last minute naar het hoofdtoernooi van Roland Garros geslagen. De Nederlander bereikte de tweede ronde in Marrakech en stijgt hierdoor van plaats 105 naar plaats 100 op de ATP-ranglijst.

Het aantal Nederlandse deelnemers ligt hierdoor minimaal op drie. Naast De Bakker zijn ook Robin Haase en Kiki Bertens al zeker van een plaats in hoofdtoernooi van Roland Garros 2016. Andere Nederlanders, zoals Richel Hogenkamp en Igor Sijsling, zullen deelnemen aan het kwalificatietoernooi in Parijs.

Del Potro keert terug op Roland Garros

Zoals gezegd worden er een aantal plaatsen vrijgehouden voor spelers die lang niet in actie hebben kunnen komen op de tour. Dit jaar maken bij de heren Juan Martin Del Potro, Tommy Haas, Juan Monaco en Julien Benneteau gebruik van deze beschermde plaatsen.

Voor de 27-jarige Del Potro wordt het zijn eerste optreden in Parijs sinds 2012. De voormalig US Open-kampioen was lang uitgeschakeld met een polsblessure en is langzaamaan bezig met een rentree.

Roland Garros 2016

Roland Garros staat dit jaar op het programma van maandag 16 mei 2016 tot en met zondag 5 juni 2016. Serena Williams is titelverdedigster bij de vrouwen en Stan Wawrinka schreef vorig jaar het herentoernooi op zijn naam, door in de finale verrassend af te rekenen met Novak Djokovic.