Roland Garros 2017: Druk op schouders Kiki Bertens

Roland Garros 2017. Momenteel zijn alle topspelers actief op het grote tennistoernooi van Indian Wells, maar daarna zal de focus gaan liggen op het naderende gravelseizoen. Het hoogtepunt staat in mei op het programma, met de start van Roland Garros.

De ogen van de Nederlandse tennisliefhebbers zullen gericht zijn op Kiki Bertens. De 25-jarige Nederlandse kende vorig jaar een uitstekende start van het gravelseizoen door het winnen van het WTA-toernooi van Nürnberg. Vervolgens kwam ze in actie op Roland Garros, waar ze in de eerste ronde tegenover niemand minder dan Australian Open-kampioene Angelique Kerber stond.

Kiki Bertens Roland Garros 2017

Met overtuigend spel wist Bertens de huidige tennis nummer twee van de wereld van de baan te slaan. Ook andere tegenstandsters moesten eraan geloven, waarna ze plots in de halve finale van Roland Garros stond. Mede door een kuitblessure ging Kiki Bertens nipt onderuit tegen Serena Williams.

Door dit grote succes zal er de komende maanden behoorlijke druk liggen op de schouders van Bertens. Momenteel staat de Wateringse op een knappe twintigste positie, maar ze heeft de nodige punten te verdedigen. Een snelle nederlaag in Parijs kan fataal zijn voor haar positie op de WTA-ranglijst, maar ook voor haar mentale gesteldheid. Kiki Bertens staat immers bekend als een erg emotionele speelster.

Robin Haase hoofdtoernooi French Open

Naast Bertens is ook Robin Haase al zeker van een plaats in het hoofdtoernooi van Roland Garros. Voor de 29-jarige Nederlander, die onlangs nog de halve finale bereikte van het toernooi in Dubai, wordt het de tiende keer dat hij aan de start verschijnt van dit Grand Slam toernooi.

De huidige top 50-speler wist nog nooit verder te komen dan de tweede ronde in Parijs. Dit is opvallend, aangezien hij het liefst actief is op het gemalen baksteen. De laatste twee jaar was de eerste ronde steeds het eindstation. In 2015 verloor hij van Marin Cilic en vorig jaar was Jack Sock te sterk voor de Hagenaar.

Naast Bertens en Haase worden op dit moment geen andere Nederlandse profspelers rechtstreeks toegelaten tot het hoofdschema van Roland Garros. Wel zullen diverse spelers naar Parijs afreizen om deel te nemen aan het kwalificatietoernooi. De Nederlanders zullen drie rondes moeten overleven om uiteindelijk een plekje te bemachtigen voor het hoofdschema.

Wedden op Roland Garros 2017

Als we bookmaker 888sport moeten geloven, dan zijn Novak Djokovic @2.75 en Serena Williams @3.40 de grote favorieten voor de eindzege op Roland Garros. De Nederlanders komen niet voor in het rijtje met favorieten. Op een titel van Kiki Bertens staat een odd van @151.00, terwijl Robin Haase 1001.00x het ingelegde bedrag oplevert. Lees ook: wedden op tennis.