Roland Garros 2015 tennis: Andy Murray – Facundo Arguello

Roland Garros Tennis. Na een goede voorbereiding hoopt Andy Murray (ATP-3) dit jaar voor het eerst de finale te halen op het grootste graveltoernooi ter wereld, Roland Garros. De nummer drie van de plaatsingslijst begint met een wedstrijd tegen Facundo Arguello (ATP-137).

De 27-jarige Murray won tot nu toe al zijn gravelwedstrijden, dit leverde hem de titels in München en Madrid op. Ook in Rome ging de Brit goed van start, maar in de tweede ronde moest hij een walk-over geven tegen David Goffin.

Vorig jaar schopte ‘Lazy English’ het tot de halve finale op Roland Garros, waarin de latere winnaar Rafael Nadal een maatje te groot bleek. Tegenstander Arguello maakte vorig jaar zijn debuut op dit Grand Slam Toernooi. Lang kon de Argentijn niet genieten, want in de eerste ronde ging hij onderuit tegen Radek Stepanek.

Belangrijkste wedstrijden Roland Garros maandag 25 mei

11.00 uur: Feliciano Lopez – Teimuraz Gabashvili
11.00 uur: Tomas Berdych – Yoshihito Nishioka
14.30 uur: David Goffin – Filip Krajinovic
14.30 uur: Gael Monfils – Edouard Roger-Vasselin
16.00 uur: Andy Murray – Facundo Arguello

Sijsling niet naar tweede ronde Roland Garros

Igor Sijsling is er gisteren niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede ronde op Roland Garros 2015. De 27-jarige qualifier ging in straight sets onderuit tegen de Ernests Gulbis uit Letland: 6-4 6-4 7-6.

NOS-commentator Jan Roelfs kwam tot de conclusie dat ‘Sijs’ een goede mogelijkheid heeft laten liggen om voor een verrassing te zorgen. De Nederlander kent weliswaar geen goed seizoen, maar zijn opponent won pas twee van veertien wedstrijden.

‘’Als er een moment was dat Sijsling had kunnen toeslaan, dan was dat vandaag’’, aldus Roelfs op de NOS-website. Maar in mentaal opzicht was hij daar niet toe in staat. Dat overkomt hem wel vaker tegen de grote jongens.’’

‘’Sijsling gaf aan tijdens zijn partij te veel met zijn tegenstander bezig te zijn geweest. Hij vergat daardoor zijn aanvallende tennis te spelen, want daar liggen zijn kwaliteiten. Service-volley spelen, hij is geen man van de lange gravelrally’s. Nu zoekt hij een beetje z’n weg, en het leidt tot niets’’, vervolgende de NOS-commentator.

Uitslagen Roland Garros zondag 24 mei

Roger Federer – Alejandro Falla 6-3 6-3 6-4
Stan Wawrinka – Marsel Ilhan 6-3 6-2 6-3
Kei Nishikori – Paul-Henri Mathieu 6-3 7-5 6-1
Steve Johnson – Guillermo Garcia-Lopez 6-3 6-3 6-7 3-6 6-3
Jo-Wilfried Tsonga – Christian Lindell 6-1 6-2 6-2