Programma Roland Garros 2017 live: Andy Murray en Stan Wawrinka

Programma Roland Garros 2017 vandaag. Maandag 5 juni speelt Andy Murray in de vierde ronde van het French Open tegen Karen Khachanov. Zo rond 13:00 uur gaan de heren van start, gevolgd door Stan Wawrinka tegen Gael Monfils.

Vandaag zullen weer vier heren zich plaatsen voor de kwartfinale van het Franse Open. Voor Murray zou het bepaald niet de eerste keer zijn dat hij tot in de latere fases van een Grand Slam doordringt, maar voor de net 21 jaar geworden Khachanov is het nog onontgonnen terrein. Roland Garros is pas zijn derde major en bij de vorige twee strandde hij in de tweede ronde.

Roland Garros 2017 – Andy Murray

Karen Khachanov is een van de jongere spelers in de tennis top honderd. In zijn categorie (onder de 22 jaar) staan alleen Zverev en Coric hoger op de ranglijst. Vorige maand piekte hij op plek 42, momenteel staat hij 53e. Met zijn lengte van 1.98 meter moet hij het meer hebben van zijn opslaggames dan returngames. Toch is zijn opslag (nog) geen dodelijk wapen, deels ook omdat hij simpelweg te weinig eerste opslagen tussen de lijnen slaat. Khachanov zit dit jaar op gemiddeld 55 procent, een servicekanon als Karlovic op 65 procent.

Andy Murray is een van de beste retourneerders in het circuit en hij zal zeker op gravel voldoende grip krijgen op de opslagen van de Rus. Die heeft op zijn beurt net een lange viersetter (met drie tiebreaks) gespeeld tegen de nog langere John Isner. Murray sloot zijn driesetter tegen Del Potro juist af met een 6-0. De Schot kwam met een redelijk bleke resultatenlijst naar Parijs, maar zoals het toppers betaamt heeft hij zichzelf geleidelijk in puike vorm gespeeld.

Stan Wawrinka – Gael Monfils

De Franse tennisfans zitten met een luxeprobleem. Al jaren hebben ze enorm veel tennissers in de top twintig, maar telkens zit er niet die ene kampioen tussen. Tsonga, Gasquet, Simon en ook Gael Monfils: het talent is er, de techniek is er, maar allemaal zijn ze net niet compleet genoeg. Bij Monfils is traditioneel het struikelblok zijn gebrek aan tactische discipline.

De onderlinge stand tussen de voormalige halve finalist en Stan Wawrinka, Roland Garros winnaar in 2015, is 2-2. Dit wordt hun eerste ontmoeting op gravel. De Stanimal is nog zonder setverlies.

Wedden op Roland Garros

Wil je vandaag wat verdienen met je voorspelling? Bij bookmaker 888Sport noteert Andy Murray @1.13 op winst en een stunt van Karen Khachanov levert je 6.40 per ingezette euro op! We tippen dat er minstens vier sets gespeeld worden op @1.93.

Stan Wawrinka staat op 1.34 om zijn partij te winnen en Gael Monfils @3.30. Lees: wedden op tennis.