Rubin en Black blikvangers juniorentoernooi US Open 2014

De Amerikaanse hoop op het juniorentoernooi van de US Open 2014 is gevestigd op de kersverse Wimbledon-winnaar Noah Rubin en Tornado Alicia Black, finaliste op de US Open 2013 bij de meiden. Het juniorentoernooi vindt plaats van 31 augustus tot en met 7 september op het USTA Billie Jean King National Tennis Center.

De 18-jarige Rubin was pas de twee Amerikaanse jongen die sinds 1994 het jeugdtoernooi van Wimbledon op zijn naam schreef. Dit jaar is hij vooral actief op het Future-circuit en behaalde hier al twee finales. Momenteel staat Rubin net buiten de top 500 op de wereldranglijst, maar het lijkt een kwestie van tijd voordat hij verder gaat stijgen.

Naast Rubin staan ook andere Amerikaanse toppers op de deelnemerslijst, waaronder Stefan Kozlov. Kozlov is de nummer twee van de wereld bij de junioren en plaatste zich dit jaar al voor de finale op de Australian Open en op Wimbledon.

Rubin en Kozlov krijgen vanaf 31 augustus concurrentie van Andrey Rublev, de huidige nummer één bij de junioren en winnaar op Roland Garros, en Gianluigi Quizzi uit Italië. De laatstgenoemde is tevens de titelverdediger op de US Open Tennis.

Black gaat voor tweede US Open finale

De 16-jarige Black bereikte vorig jaar uit het niets de finale op Flushing Meadows. Sindsdien is het snel gegaan met de huidige nummer vier bij de junioren. Ze won al twee ITF-toernooien bij en maakte in Acapulco haar debuut op de WTA-tour.

De overige vier Amerikaanse deelneemsters bij de meisjes zijn Sofia Kenin, Usue Arconada, Dasha Ivanova en Michaela Gordon.

Winnaar juniorentoernooi komt in illuster rijtje

De twee winnaars van het juniorentoernooi van de US Open komt in een illuster rijtje. Hier volgen namen van voormalig winnaars van het juniorentoernooi in New York, die vervolgen ook Grand Slam toernooien wisten te winnen bij de senioren: Stefan Edberg (1983), Andy Roddick (2000), Andy Murray (2004), Jennifer Capriati (1989), Lindsay Davenport (1992), Marion Bartoli (2001) and Victoria Azarenka (2005).

Tennisgeweld op Flushing Meadows

Van maandag 25 augustus tot en met maandag 8 september 2014 vindt op de hardcourtbanen in New York het laatste Grand Slam toernooi van het jaar plaats. Het jeugdtoernooi start in de tweede week van de senioren, namelijk op zondag 31 augustus. De finales worden gespeeld op zondag 7 september.