Rus, Bertens en Sijsling in actie

Nu de Davis Cup wedstrijden er weer op zitten, gaan de ATP-toernooien en WTA-toernooien weer van start. Op dinsdag 18 september zullen Kiki Bertens (WTA-63), Arantxa Rus (WTA-71) en Igor Sijsling (ATP-82) in actie. Bertens en Rus spelen deze week het grote WTA-toernooi in Seoul en Sijsling speelt het ATP-toernooi in Metz, waar hij vorig jaar de kwartfinale bereikte.

Voorbeschouwing: Kiki Bertens – Vania King

De 20-jarige Bertens zal in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Seoul spelen tegen Vania King (WTA-57). De wedstrijd zal om 5.30 uur Nederlandse tijd van start gaan.

Gezien de cijfers op hardcourt heeft de Nederlandse Bertens de beste papieren. Bertens won tot dusver vijftien hardcourt wedstrijden, tegenover zes nederlagen. King stapte negentien keer als winnares van de baan en leed twaalf keer een nederlaag.

Voorbeschouwing: Arantxa Rus – Caroline Wozniacki

Rus, de tweede Nederlandse op de WTA-ranglijst, heeft het niet getroffen met haar loting. De speelster uit Monster zal om 6.30 uur Nederlandse tijd aantreden tegen Caroline Wozniacki, de nummer elf van de wereld.

Beide dames troffen elkaar al één keer eerder op een groot toernooi, dit was tijdens de US Open 2011. In de tweede ronde van de laatste ”Major” van het jaar, won Wozniacki met grote cijfers van onze landgenote: 6-2 6-0.

Het zal voor Rus een mooie uitdaging zijn om ditmaal meer tegenstand te bieden aan de Deense topspeelster.

Voorbeschouwing: Igor Sijsling – Vincent Millot

Igor Sijsling is deze week de enige Nederlander die actief is op een ATP-toernooi. De Amsterdammer zal in de eerste ronde van het ATP-toernooi in Metz aantreden tegen qualifier Vincent Millot (ATP-222).

Sijsling heeft deze week de nodige punten te verdedigen, 57 stuks om precies te zijn. Vorig jaar bereikte de nummer 82 van de wereld, via het kwalificatietoernooi, de kwartfinales in de Franse stad. De eerste stap kan gezet worden tegen de thuisspelende Millot.

Overigens is het afwachten hoe fit Sijsling aan de start verschijnt. De Nederlander was door Jan Siemerink opgeroepen voor de Davis Cup ontmoeting tegen Zwitserland, maar moest wegens ziekte verstek laten gaan.