Rus en Bertens in actie in Montreal

Arantxa Rus (WTA-64) en Kiki Bertens (WTA-80) staan vandaag in de eerste ronde van het grote WTA-toernooi in Montreal. De twee Nederlandse qualifiers zullen beide om 18.00 uur Nederlandse tijd hun opwachting gaan maken. Rus speelt op Court 5 tegen Christna McHale (WTA-26) en Bertens gaat op de National Bank Court de strijdt aan tegen Nadia Petrova (WTA-21).

Voorbeschouwing: Kiki Bertens – Nadia Petrova

De nummer twee van Nederland, Bertens, staat vandaag voor een moeilijke opgave. De 20-jarige speelster moet namelijk af zien te rekenen met de ervaren Petrova, de huidige nummer 21 van de wereld.

Eerder dit jaar stonden beide dames ook al tegenover elkaar. In de eerste ronde van het Unicef Open verloor Bertens vrij kansloos van de hardhitter uit Rusland. Petrova schreef overigens ook het enige Nederlandse grastoernooi op haar naam.

Ook voor deze tweede wedstrijd wordt niet veel van Bertens verwacht. Op de nummer 80 van de wereld staat een quote van 3.20. Wanneer Petrova haar favorietenrol waarmaakt, dan keert Unibet 1.33x uw inleg uit.

Voorbeschouwing: Arantxa Rus – Christina McHale

Net als landgenote Bertens, heeft ook Rus het niet getrofen met haar loting. Zij zal aantreden tegen tegen de 20-jarige Amerikaanse McHale. De winnaar van dit duel zal overigens gaan spelen tegen Maria Sharapova, die vorige week nog zilver won op de Olympische Spelen 2012.

Rus bereikte het hoofdtoernooi van de Rogers Cup via de kwalificaties. Hierin won ze achtereenvolgens van  Cabeza-Candela (walkover) en Dushevina (6-3 4-6 7-6).

Zoals verwacht is McHale de grote favoriete in deze partij, op haar staat een notering van 1.25. Op een stunt van Rus staat een quote van 3.80.

Michaëlla Krajicek op goede weg terug

De derde Nederlandse top-100 speelster Michaëlla Krajicek (WTA-82) liet afgelopen week weten dat het weer beter gaat met haar gezondheid. Sinds juni heeft ze veel last gehad van een virusinfectie, ze hoopt binnenkort weer op de baan te staan.