Rus en Bertens verliezen, heren morgen in actie

Arantxa Rus (3)Arantxa Rus (WTA-70) heeft zich niet weten te plaatsen voor de tweede ronde van de Australian Open. De Nederlandse had weinig kans tegen de Roemeense Irina-Camelia Begu (WTA-53) en verloor in 6-4 en 6-2.

Rus speelde bepaald niet foutloos. Onder meer elf dubbele fouten betekende dat Begu vrij eenvoudig het initiatief in de wedstrijd naar zich toe kon trekken. Het is de tweede keer op rij dat Rus de eerste ronde in Melbourne niet overleeft.

Bertens in straight sets ten onder

Bertens (WTA-60) moest de Nederlandse eer hooghouden in Melbourne, na het eerdere verlies van Rus. Maar tegen de Tsjechische Lucie Hradecka (WTA-49) kon ze in de eerste set weinig beginnen. In het tweede bedrijf speelde de Nederlandse een stuk sterker, maar ondanks dertien breekkansen, kon ze een tiebreak niet voorkomen.

Hradecka ging een stuk efficiënter om met de verkregen breekpunten. Van de zeven benutte ze er vier. In de tiebreak van de tweede set kon Bertens eveneens niet doordrukken, waarmee de Nederlandse inbreng in het vrouwentoernooi gereduceerd is naar nul.

Voorbeschouwing: Robin Haase – Andy Murray

De nummer één van Nederland, Robin Haase (ATP-53), gaat morgen om 1.00 uur Nederlandse tijd zijn opwachting maken op de Australian Open Tennis. Tegenstander in de eerste ronde is niemand minder dan Andy Murray (ATP-3).

Haase kende een matige voorbereiding op het eerste Grand Slam toernooi van 2013. De Nederlander verloor zowel in Chennai als in Auckland van een lager geklasseerde speler.

De Brit Murray won daarentegen het ATP-toernooi in Brisbane. In vier wedstrijden verloor de nummer drie van de wereld slechts één set.

Op een Grand Slam toernooi troffen beide heren elkaar één keer eerder, namelijk op de US Open 2011. Onze landgenoot kwam hier knap op een 2-0 voorsprong in sets, maar kon dit niet doordrukken. Zodoende verloor Haase uiteindelijk met 7-6 6-2 2-6 0-6 4-6.

Voorbeschouwing: Igor Sijsling – Denis Istomin

Ook Igor Sijsling (ATP-65) gaat op dinsdag 15 januari voor het eerst zijn opwachting maken op de hardcourtbanen in Australië. De Amsterdammer zal om 1.00 uur Nederlandse tijd aantreden tegen Denis Istomin (ATP-50).

In onderlinge resultaten is de stand 1-0 in het voordeel van de 25-jarige Nederlander. Twee jaar geleden won Sijsling, op een hardcourttoernooi in Frankrijk, in drie sets van de tennisser uit Oezbekistan.