Arantxa Rus kansloos ten onder tegen Shuai Peng

Het is Arantxa Rus (WTA-72) niet gelukt de vierde ronde te bereiken van Wimbledon. De tennisster uit Monster kwam er nauwelijks aan te pas tegen Shuai Peng (WTA-34). De Chinese, in Londen als dertigste geplaatst, pakte de eerste set simpel met 6-1. Ook in de tweede set had Peng weinig moeite met Rus: 6-2.

Rus zat geen moment in de wedstrijd. Peng trok de eerste set in iets meer dan twintig minuten naar zich toe, door twee keer de service van Rus te breken. Ze deed dat in de vierde en zesde game en maakte het vervolgens op haar eigen service af. Rus begon de tweede set, waarin ze voor een ommekeer hoopte te zorgen, dramatisch. Ze leverde meteen haar service in en liep daardoor vanaf het begin achter de feiten aan. Peng gunde Rus daarna geen kans meer terug te komen in de partij en stapte na nog geen vijftig minuten als winnares van de baan.

De Nederlandse Rus zat geen moment in de wedstrijd tegen de stugge Chinese. ”Eigenlijk heb ik geen moment kans gehad. In de tweede set probeerde ik wat agressiever te spelen, maar zij had overal een goed antwoord op. Ze serveerde erg goed. Verder ben ik heel tevreden, voor het eerst heb ik op Wimbledon wat wedstrijden gewonnen.”

Rus blijft met deze derde ronde steken op 160 WTA punten voor de wereldranglijst. Hiermee blijft ze de nummer één bij de Nederlandse dames. Bertens zal de nieuwe nummer twee worden en Krajicek, die niet op Wimbledon in actie kwam, is de derde Nederlandse dames op de WTA-ranglijst.

Federer met veel moeite langs Benneteau

Het publiek op Wimbledon dacht na de nederlaag van Rafael Nadal, ook Roger Federer te verliezen. De voormalig nummer één van de wereld werd aan het wankelen gebracht door Julien Benneteau. De Fransman nam een 2-0 voorsprong in sets, maar ging uiteindelijk toch onderuit tegen de 31-jarige Zwitser.

Federer zal in de vierde ronde uitkomen tegen Xavier Malisse. De Belg wist in vijf sets af te rekenen met Fernando Verdasco.