Rus vernedert door Azarenka

Arantxa Rus (WTA-69) is zoals verwacht hard onderuit gegaan in de openingsronde van het WTA toernooi in Linz. Daarin was de mondiale nummer één bij de dames Victoria Azarenka duidelijk een maatje te groot. De Wit-Russin gunde de 21-jarige Nederlandse slechts twee games, ze won met 6-0 en 6-2.

In het eerste bedrijf werd Rus overlopen door haar opponent. De Nederlandse won slechts negen punten en moest drie keer haar servicegame afstaan, hierdoor ging de eerste set met 6-0 naar Azarenka. In de tweede set haalde Rus een aanzienlijker niveau en wist ze de Wit-Russische zelfs één keer te breaken. Toch verloor ze ook deze set met grote cijfers: 6-2.

De nummer twee van Nederland houdt één WTA-punt en $1.725 over aan haar optreden in het Oostenrijkse Linz. Aankomende week komt Rus in actie bij het WTA toernooi van Luxemburg. Haar nieuwe coach Fred Hemmes junior zal haar daar gaan begeleiden.

Voorbeschouwing: Kiki Bertens – Irina Begu

De 20-jarige Kiki Bertens (WTA-60) staat morgen in haar tweede ronde wedstrijd tegenover de Roemeense Irina Begu (WTA-57). De wedstrijd wordt op donderdag 11 oktober om 14.00 uur in Linz afgewerkt.

Bertens bereikte de tweede ronde via een knappe overwinning op Mona Barthel uit Duitsland: 7-6 1-6 6-1. Begu had meer geluk met haar loting. Door het afzeggen van Dominika Cibulkova, speelde ze tegen lucky loser Catalina Castano. De 33-jarige nummer 230 had geen schijn van kans tegen Begu: 6-0 6-4.

De Nederlandse Bertens zal morgen de favoriet zijn om de volgende ronde te bereiken. Bertens heeft al meerdere malen aangetoond sterk te presteren tegen speelsters rond haar eigen ranking, of tegen speelster die hoger op de wereldranglijst staan. Laten we hopen dat de nummer één van Nederland deze lijn tegen Begu door kan trekken.