Rus vs Azarenka in Linz

Arantxa Rus (WTA-69) staat woensdag 10 oktober om 15.15 uur voor een enorm lastige taak. De Nederlandse speelster zal namelijk gaan aantreden tegen de huidige nummer één van de wereld, Victoria Azarenka. De wedstrijd zal op het centre court van het WTA-toernooi in Linz afgewerkt worden.

Het is geen verrassing dat Azarenka de absolute favoriete is voor deze wedstrijd. Daarbij komt nog dat Rus minder sterk is op een snelle baan, waar dit toernooi wel op gespeeld wordt. De meeste Nederlandse tennisfans zullen dus weinig hoop hebben in een goede afloop.

Voorbeschouwing: Ana Ivanovic – Monica Niculescu

Ana Ivanovic, de nummer 12 van de WTA-ranglijst, zal in haar openingswedstrijd moeten zien af te rekenen met de Roemeense Monica Niculescu (WTA-70). De wedstrijd zal om 18.30 beginnen op het Generali Ladies Linz toernooi.

Ivanovic heeft in haar carriere al twee keer eerder gespeeld tegen de 25-jarige Niculescu. Beide keren was de Servische in drie sets te sterk, al dateert de laatste onderlinge wedstrijd uit 2008. Of Niculescu in de derde ontmoeting het tij kan keren, moeten we afwachten. Haar resultaten op een snelle ondergrond zijn in 2012 nog niet om naar huis te schrijven. Ivanovic heeft daarentegen wel positieve cijfers op deze ondergrond.

Zieke Wickmayer trekt zich terug in Linz

Yanina Wickmayer heeft zich op het laatste moment teruggetrokken voor het toernooi van Linz. De Belgische nummer 23 van de wereld is ziek, meldt haar coach Ann Devries tegenover Sporza. “Ze voelde zich vanochtend niet goed. Yanina probeerde het nog even tijdens de opwarming, maar het was zinloos en ze gaf verstek.”

Wickmayer zou in de eerste ronde van het toernooi in Oostenrijk spelen tegen Mallory Burdette. De 21-jarige Amerikaanse treft nu een andere Belgische, namelijk Kirsten Flipkens. Deze wedstrijd zal op donderdag 11 oktober gespeeld gaan worden.