Sam Querry en Denis Shapovalov kansrijk op US Open 2017

Grand Slam tennis. Na drie van de uiteindelijke zeven rondes op het US Open staat vast dat het heren enkelspel een debutant in een grandslamfinale gaat krijgen.

Alle acht spelers in de onderste helft van het speelschema bereikten nog nooit de eindstrijd op de vier grand slams. Wie van hen maakt de meeste kans om die doorbraak te forceren?

US Open 2017

Het woord ‘open’ in US Open was nog nooit zo waar al dit jaar. Door de afzegging van toptienspelers Djokovic, Murray, Wawrinka, Raonic en Nishikori was al te voorzien dat we nieuwe namen in de eindfase van het toernooi te zien zouden krijgen.
In de derde ronde waren er in de onderste speelhelft nog zestien kandidaten voor een plekje in de finale en van hen had alleen Marin Cilic ooit minstens de finale van een major behaald (winst US Open 2014). Maar de Kroaat ging ten onder tegen Diego Schwartzman.

Wedden op Grand Slam US Open tennis voorspellingen GettyDit zijn de namen van de acht heren die azen op die felbegeerde plek in de ultieme match van zondag 10 september: Sam Querry en Mischa Zverev, Paolo Lorenzi en Kevin Anderson, Denis Shapovalov en Pablo Carreno, Lucas Pouille en Schwartzmann.
Querry is al tien jaar een vaste klant op de grand slams en kwam tweemaal tot de kwartfinale of beter. Zverev gaat er bijna altijd voor de derde ronde uit, op de kwartfinale dit jaar op de Australian Open na.

Lorenzo’s piek was de derde ronde US Open 2016, Andersons piek de kwartfinale US Open 2015, Shapovalov speelt pas zijn tweede grand slam ooit, Busta is weliswaar als twaalfde geplaatst maar viel alleen dit jaar op Roland Garros op (kwartfinale), Pouille stond vorig jaar in de kwartfinale van Wimbledon en US Open, Schwartzmanns piek is de derde ronde dit jaar op Roland Garros.

Kortom, deze acht mannen hebben samen zesmaal een kwartfinale op een tennis grand slam bereikt en alleen Querry stond ooit bij de laatste vier (Wimbledon dit jaar). Bovendien geniet hij het thuisvoordeel, heeft hij van deze selectie de best renderende opslag, lijkt hij nooit een type dat erg nerveus wordt en is hij dit jaar met twee hardcourttitels lekker bezig.

Sam Querry en Denis Shapovalov

Maar let vooral ook op Shapovalov. De achttienjarige Canadees begon het jaar als nummer 250, staat nu 69e en stijgt sowieso door naar plek 51. Pas sinds juli 2016 speelt hij op de ATP-tour maar hij heeft dit jaar al van Rafael Nadal en hier in New York van Tsonga gewonnen.

Wedden op US Open? We tippen dat Sam Querry tot de finale reikt, zijn notering is 6.00. Shapovalov staat bij bookmaker Mr Green op 4.00 voor een finaleplek, maar hij moest door het kwalificatietoernooi heen en heeft dus al erg veel moeten tennissen.