Serena en Venus Williams plaatsen zich voor halve finale in Dubai

Serena en Venus Williams hebben zich vandaag geplaatst voor de halve finales op de Dubai Duty Free Tennis Championships. Topseed Serena was met grote cijfers te sterk voor Jelena Jankovic en Venus ontdeed zich van Flavia Pennetta uit Italië. De ‘Williams Sisters’ hebben hierdoor nog steeds uitzicht op een finale tegen elkaar.

Serena, die dit jaar pas één wedstrijd heeft verloren, won haar kwartfinale met 6-2 6-2 van top 10-speelster Jankovic. ”Ik voelde me vandaag meer comfortabel dan in mijn eerste partij in Dubai”, aldus Serena. ”Toch miste ik een aantal ballen die ik een aantal maanden geleden nooit zou missen. Het is dus belangrijk dat ik me ieder punt volledig blijf focussen.”

Goede overwinning van Venus op Pennetta

Venus kreeg in haar partij tegen Pennetta erg veel tegenstand van de Italiaanse. Pennetta kwam terug van een 6-3 5-3 achterstand, maar moest later alsnog haar meerdere erkennen in de voormalig nummer één van de wereld. Voor een plaats in de grote finale moet Venus morgen zien af te rekenen met Caroline Wozniacki, die op haar beurt won van Sorana Cirstea.

”Venus is een geweldige speelster”, blikt Wozniacki vooruit op haar halve finale. ”Ik herinner me onze eerdere ontmoetingen en het zat steeds erg dicht bij elkaar. Ik weet zeker dat het een mooie wedstrijd gaat worden.”

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws