Serena Williams begint als titelverdedigster aan US Open 2013

Williams APimagesSerena Williams, de huidige nummer één van de wereld bij de dames, begint op maandag 26 augustus als titelverdedigster aan de US Open. De Amerikaanse won afgelopen jaar het hardcourttoernooi voor de vierde keer in haar carrière. In een boeiende finale was ze in drie sets te sterk voor Viktoria Azarenka.

De inmiddels 31-jarige Williams begon als de nummer vier van de plaatsingslijst aan haar dertiende US Open. In de openingsronde stond Williams tegenover haar landgenote Coco Vandeweghe. De ongeplaatste Amerikaanse won slechts twee games van Williams, waarna ze haar koffers alweer kon gaan inpakken.

In de tweede ronde moest Williams het opnemen tegen de Spaanse Maria Jose Martinez Sanchez, die in de eerste ronde te sterk was voor Mirjana Lucic. Ondanks het feit dat Williams zes games verloor, kwam ze nooit echt in de problemen. Dit geldt ook voor de derde ronde tegen Makarova, die met 6-0 6-4 haar meerdere moest erkennen aan de toen drievoudig US Open kampioene.

Haar grootste overwinning boekte de als vierde ingeschaalde Williams tegen Andrea Hlavackova. Voor een plek in de kwartfinale scoorde Williams een ”double bagel” tegen de Tsjechische. In de kwartfinale trof Williams in de vorm van Ana Ivanovic haar eerste geplaatste speelster. De top 20-speelster kon niet al te veel tegenstand bieden aan de hardhitter: 6-1 6-3.

Zodoende mocht Williams zich opmaken voor haar zevende halve finale op de Open Amerikaanse Tenniskampioenschappen. Hierin mocht ze het opnemen tegen de nummer tien van de plaatsingslijst, Sara Errani. De Amerikaanse stond slechts drie games af en stond vervolgens in de finale tegenover Viktoria Azarenka. Deze finale wist Williams met 6-2 2-6 en 7-5 naar zich toe te trekken.

Wedden op US Open 2013

Verwacht u dat Williams op zondag 8 september opnieuw de titel pakt op de US Open, plaatst dan een weddenschap op de Amerikaanse. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken. Bezoek onze wedden op tennis pagina voor meer informatie

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op US Open 2013