Serena Williams – Camila Giorgi: 2e ronde Charleston Open 2013

Serena Wlliams (3)De beste vrouwelijke tennisster van dit moment, Serena Williams, speelt op dinsdag 2 april haar tweede ronde wedstrijd op de Family Circle Cup in Charleston. De Amerikaanse hardhitter gaat hierin spelen tegen de nummer 85 van de wereld, Camila Giorgi. De wedstrijd gaat om 19.00 uur Nederlandse tijd van start.

Williams moet in korte tijd de omschakeling gaan maken van hardcourt naar gravel. Het is even afwachten hoe deze switch gaat uitpakken, aangezien ze de afgelopen jaren al wat last heeft gehad van verschillende kwetsuren.

Daarnaast heeft de 31-jarige Amerikaanse een drukke week achter de rug. Dankzij een overwinning in drie sets op Maria Sharapova, schreef ze het Sony Open Tennis 2013 op haar naam.

Haar tegenstander van vandaag, die gisteren in de eerste ronde wist te winnen van Minella, maakte ook haar opwachting op het grote hardcourttoernooi in Miami. De pas 21-jarige Giorgi verloor hier in de eerste ronde van de Britse Laura Robson.

Topseed Williams is, ondanks haar volle programma van vorige week, de favoriet voor deze wedstrijd. Aan de lager geklasseerde Giorgi is het om de schade zo beperkt mogelijk te houden.

Voorbeschouwing: Jelena Jankovic – Melanie Oudin

Op dinsdag 2 april staat ook het eerste ronde duel tussen Jelena Jankovic (WTA-18) en de Amerikaanse Melanie Oudin (WTA-86) op het programma. Beide dames betreden om 17.30 uur Nederlandse tijd het gemalen baksteen in Charleston.

Jankovic en Oudin hebben in het verleden twee keer eerder tegen elkaar gespeeld. In beide gevallen was het de 21-jarige Oudin die aan het langste eind trok.

In tegenstelling tot de eerdere onderlinge duels die op gras gespeeld werden, wordt er vandaag op gravel gespeeld. Laat dit net de ondergrond zijn waarop Jankovic doorgaans goede prestaties neerzet. In het tennisjaar 2013 wist ze al het toernooi in Bogota op haar naam te schrijven.

De inmiddels 27-jarige Jankovic is door diverse bookmakers aangewezen als favoriet. Afgaand op haar prestaties van dit jaar, is dit geen gekke keuze.

Kijk de Family Circle Cup 2013 live!

Deze week worden veel wedstrijden van de Family Circle Cup door Unibet TV live uitgezonden. Onder andere de wedstrijden Williams-Giorgi en Jankovic0-Oudin zijn opgenomen in hun schema.